Nεράιδες περιμένουν τα παιδιά στα Μουσεία

21.12.2011
Μεγάλωσε; Κουράστηκε; Φέρνει περισσότερα δώρα; Ο,τι και να συμβαίνει, ο Αϊ-Βασίλης αναζητά συνεργάτες φέτος λόγω φόρτου εργασίας. Οι «πιστοί» μπορούν να προσέλθουν στο Μουσείο Μπενάκη, (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι) 29 Δεκεμβρίου, 5- 8 μ.μ.

Μεγάλωσε; Κουράστηκε; Φέρνει περισσότερα δώρα; Ο,τι και να συμβαίνει, ο Αϊ-Βασίλης αναζητά συνεργάτες φέτος λόγω φόρτου εργασίας. Οι «πιστοί» μπορούν να προσέλθουν στο Μουσείο Μπενάκη, (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι) 29 Δεκεμβρίου, 5- 8 μ.μ.

Οι βοηθοί θα ζήσουν ακριβώς μέσα στο παραμύθι. Οπως λέει το μουσείο για το όμορφο αυτό πρόγραμμά του, «θα αναλάβουν να ερευνήσουν το μουσείο, να εντοπίσουν στις συλλογές του όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη και να πραγματοποιήσουν τις κάθε λογής επιθυμίες τους». Θα παρέχεται βοήθεια από αγγέλους, νεράιδες και επίσημους εκπροσώπους του Αγίου. Είσοδος ελεύθερη για όλους τους συνεργάτες, αλλά ο σάκος του Αϊ-Βασίλη θα περιμένει μαζί με τις ευχές, βιβλία και γραφική ύλη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μικρά και μεγάλα παιδιά θα βρουν κέρασμα και μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης. Αύριο, στις 5.00 μ.μ. στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, θα παρουσιαστούν συνθέσεις του βραβευμένου μουσικού Μάριου Στρόφαλη. Παίζουν: Μάριος Στρόφαλης (πιάνο), Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Alfred Shtuni (βιολί) και Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο). Την Παρασκευή, στο ισόγειο του Μουσείου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από όπερες, οπερέτες και μουσική για μπαλέτο, σε μουσική διεύθυνση ΑνδρέαΤσελίκα. Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, το Audio String Quartet θα παρουσιάσει μουσική κλασική ρομαντική και νεορομαντική.

Γούρι, φαναράκι και ημερολόγιο για το Μουσείο Ακρόπολης, είναι εμπνευσμένα από το στεφάνι που κρατά μία από τις τρεις νεαρές γυναίκες σε ζωγραφισμένο πίνακα. Είχε αφιερωθεί στο Ιερό της Νύμφης του Γάμου τον 6ο αι. π.Χ. Η Ευγενία Μανωλιουδάκη έκανε τα σχέδια. Θα τα βρείτε στα πωλητήρια του Μουσείου Ακροπόλεως από 5 έως 44 ευρώ. Από το ίδιο ιερό προέρχονται και τα σφονδύλια- δώρα, που τιμώνται 20 ευρώ. Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

Το Ημερολόγιο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Συλλόγου των Φίλων του ΒΧΜ για το έτος 2012 έχει θέμα «Φανταστικά και Απόκοσμα».

Δώρα on line μπορείτε να βρείτε και στο ηλεκτρονικό πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (www.cycladic.gr)

Α.Κ.