Η Αντέλ "έσκισε" τη Γουίτνεϊ Χιούστον

06.03.2012
Το 21 ξεπέρασε τον εαυτό του παραμένοντας στην κορυφή και την 22η εβδομάδα της κυκλοφορίας του...

Tρία νέα άλμπουμ και οι θαυμαστές της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) δεν κατάφεραν να ρίξουν την Αντέλ (Adele) από την κορυφή του Billboard 200 chart την περασμένη Τετάρτη, αφού η βρετανή τραγουδίστρια παρέμεινε για 22η βδομάδα στην κορυφή με τον δισκο της "21".

Το πολυπλατινένιο '21' έχει πουλήσει πάνω από 7.6 εκατομμύρια αντίγραφα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Φεβρουάριο του 2012 που κυκλοφόρησε και συνεχίζει να πουλά με έντονους ρυθμούς. Την τελευταία βδομάδα σημείωσε πωλήσεις που έφτασαν τα 296.000 αντίτυπα.

Το τελευταίο άλμπουμ που παρέμεινε στην κορυφή για διάστημα μεγαλύτερο των 22 βδομάδων στο Billboard 200 ήταν το "Purple Rain" από τον Prince και τη μπάντα του The Revolution, την περιοδο 1984 - 1985.

Η υψηλότερη νέα είσοδος ήρθε από τους Νεοϋορκέζους Fun, των οποίων το άλμπουμ "Some Nights" έκανε ντεμπούτο στην τρίτη θέση πουλώντας 69.000 αντιτυπα την πρώτη του βδομάδα κυκλοφορίας. Η μπάντα κατέκτησε επίσης την κορυφή στο digital songs chart με το "We Are Young" feat. Janelle Monae, το οποίο και έντυσε τη διαφήμιση της Chevrolet στο φετινό Superbowl.

Η συλλογή της Γουίτνεϊ "Greatest Hits" παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 173.000 πωλήσεις ενώ το σάουντρακ της ταινίας "Ο Σωματοφύλακας" που περιλαμβάνει το αγαπημένο όλων "I Will Always Love You" έφτασε στην έκτη θέση με 46.000 πωλήσεις. Τέλος, το άλμπουμ με τίτλο το όνομα της έμεινε στην ένατη θέση του chart με 29.000 αντίτυπα.

Οσον αφορά στις πωλήσεις της στο ψηφιακό chart έπεσαν, καθώς κανένα από τα κομμάτια της δεν εμφανίστηκε στο top 10 του Digital Songs chart αυτη τη βδομάδα.

Ε.Σ.