"Γυναίκα μπονσάι" από τη Βούλα Μάστορη

07.03.2012
Το νέο βιβλίο της Βούλας Μάστορη με τίτλο "Γυναίκα μπονσάι" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το νέο βιβλίο της Βούλας Μάστορη με τίτλο "Γυναίκα μπονσάι" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Εκείνη ανέκαθεν αντιστεκόταν στην τεχνική μπονσάι που της επέβαλλε η κοινωνία. Επέμενε να απλώνει τις ρίζες και τα κλαδιά της, όσο και να την περιόριζαν και να την κλάδευαν, ενώ ένας αόρατος φύλακας-τιμωρός προστάτευε το φύλο της. Ο άντρας που αψήφησε αυτόν το φύλακα-τιμωρό κέρδισε μια θέση στη ζωή της -- μια θέση όμως κρυφή ακόμη κι από την κόρη που απόκτησαν μαζί. Η κόρη, από την άλλη, αμφισβητώντας εξαρχής τις αντισυμβατικές πεποιθήσεις και πρακτικές της μάνας, υιοθέτησε τελικά για τον εαυτό της απόλυτα την τεχνική μπονσάι προκειμένου να ενσωματωθεί στην ίδια τη χώρα που το εφεύρε -- την Ιαπωνία...

Στις 8 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου ΠΑΤΑΚΗΣ (Ακαδημίας 65 Αθήνα) στις 7μ.μ. θα προσφέρεται τσάι (ή καφέ, φυσικά) και στις 7:30μ.μ. η συγγραφέας Πόλυ Χατζημανωλάκη και η δημοσιογράφος Ελένη Καλογερίνη θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο για ενήλικες της Βούλας Μάστορη «Γυναίκα μπονσάι».
Στη συνέχεια η συγγραφέας θα δρομολογήσει συζήτηση για τη σημερινή θέση της γυναίκας στην Ελλάδα με βάση τρεις ηρωίδες του βιβλίου της.

Είσοδος ελεύθερη