Πουλήθηκε πίνακας με το... αίμα της Γουάινχαουζ!

14.05.2012
Ο Πιτ Ντόχερτι έβαλε σε δημοπρασία το αιματοβαμένο πορτρέτο της αδικοχαμένης τραγουδίστριας μαζί με δικά του αντικείμενα σε γνωστή γκαλερί του Λονδίνου.

Λίγες μέρες πριν, ο Πίτ Ντόχερτι (Pete Doherty) ο οποίος για πολλούς είναι θαύμα που είναι ακόμα ζωντανός μετά από την τόση ποσότητα ναρκωτικών που έχει υπάρχει στις φλέβες του, είχε ανακοινώσει πως θα κάνει μια δημοπρασία με προσωπικά του πράγματα (ρούχα, ημερολόγια, μουσικά όργανα) αλλά και με πίνακες φίλων του.

Όταν έφυγε από τη ζωή η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse), ήταν κι αυτός ένας από τους που μπήκαν στο στόχαστρο και τον κατηγόρησαν πως της έδωσε κοκαΐνη και ηρωίνη, οι δυο τους ήταν καλοί φίλοι και η 27χρονη τραγουδίστρια δέχτηκε να ζωγραφίσει το πορτρέτο της χρησιμοποιώντας το αίμα της.

Το σχέδιο της Γουάινχάζουζ ονομάστηκε Ladylike και μπορεί ο πατέρας της, Μιτς (Mitch) ν’ αρνήθηκε πως η κόρη τους έκανε κάτι τέτοιο αλλά πωλήθηκε 35.000 λίρες (είχαν εκτιμήσει πως η τιμή του θα ήταν 80.000) στη δημοπρασία που έγινε στην Cob Gallery του Λονδίνου μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα που έφυγαν σε μικρότερες τιμές.

Αυτή η αιματοβαμμένη τεχνική σύμφωνα με τον Ντόχερτι ονομάζεται arterial splatter, δηλαδή απλώνεις το αίμα πάνω στον καμβά ή το χαρτί χρησιμοποιώντας σύριγγα και ο 33χρονος μουσικός και τραγουδιστής ζήτησε κι από άλλους καλλιτέχνες να..ματώσουν για να φτιάξουν τα έργα τους και να πάνε προς πώληση.

«(Για το πορτρέτο της Έιμι) ενδιαφέρθηκαν πολλοί θαυμαστές της τη στιγμή που δεν πουλάμε ποτέ παρόμοια πράγματα και αποφασίσαμε να μην του βάλουμε συγκεκριμένη τιμή αλλά να γίνει ανοιχτή δημοπρασία.» δήλωσε ένας από τους υπευθύνους της γκαλερί όπου δεν περίμεναν να υπάρξει τέτοια ζήτηση για τα τον συγκεκριμένο πίνακα.

Κ.Π