"Οι Έλληνες Μπορούν!"... Και εντός συνόρων

22.05.2012
Σε πείσμα των στροβιλισμών των πολιτικών εξελίξεων, η εκστρατεία "Οι Έλληνες Μπορούν" προτείνει ένα νέο, σταθερό σημείο αναφοράς για επενδύσεις σε ένα σαφώς καλύτερο μέλλον, από εμάς για εμάς, αλλά και όλον τον κόσμο.

Τρεις προσεγγίσεις για έναν αλλιώτικο τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής των χώρων που ζούμε και δουλεύουμε, παρουσιάζουν η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Οι Έλληνες Μπορούν - GreeksCan!».

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, 20:00-22:00, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, θα μιλήσουν ο περιβαλλοντικός σύμβουλος, Άντριου Κλέμεντς (Οικοστέγες), ο πολιτικός μηχανικός Στέφανος Παλλαντζάς (της Project15) και ο αρχιτέκτονας Θανάσης ∆εμίρης (της FluxOffice).

Ο Θανάσης Δεμίρης, με αφορμή την πρόσφατα βραβευμένη μελέτη για την κατασκευή ενός θεάτρου πάνω από μία αρχαιολογική ανασκαφή, μιλά για τη σημασία του τόπου, του τοπίου και της δυνατότητας ενός ευέλικτου μετασχηματισμού του χώρου.

Ο Άντριου Κλέμεντς (Andrew Clements) μιλάει για τις πράσινες στέγες και το όραμα του για μια Αθήνα που θα φαίνεται από ψηλά σαν τεράστιος κήπος. Ο ίδιος μιλάει ακόμα για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το κλίμα και τη χλωρίδα που μπορούν να την καταστήσουν σημαντική εξαγωγική δύναμη.

Ο Στέφανος Παλλαντζάς εξηγεί πώς εκμεταλλευόμενοι το μεσογειακό κλίμα και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, τις παραδοσιακές τεχνικές αιώνων αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού µας καταναλώνοντας όση ενέργεια χρησιμοποιεί ένα πιστολάκι μαλλιών.

Η διοργάνωση θα έχει διαδραστική μορφή, καθώς οι θεατές θα σχεδιάσουν ζωντανά στη σκηνή, σε συνεργασία με τους ομιλητές, πράσινα κτίρια και πόλεις που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Στο ίδιο πνεύμα θα προβληθούν βίντεο σχετικά με τον χώρο που ζούμε, τα πράσινα κτίρια και τις πράσινες στέγες.

Info:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων: 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00 - 14:00)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Κινηματογραφική αίθουσα - Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78

Τηλ. 210 3418 550 - φαξ 210 3418 570

Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.mcf.gr