Κυκλοφόρησε ολοκαίνουργια Πάτι Σμιθ!

08.06.2012
Αυτό το πολύ-αναμενόμενο album σηματοδοτεί την πρώτη συλλογή με ολοκαίνουρια τραγούδια της Smith από το 2004!

Η Πάτι Σμιθ (Patti Smith) κυκλοφόρησε το έβδομο studio album της Banga, στις 4 Ιουνίου. Αυτό το πολύ-αναμενόμενο album σηματοδοτεί την πρώτη συλλογή με ολοκαίνουρια τραγούδια της Smith από το 2004, όταν και κυκλοφόρησε το debut της στην Columbia Records το trampin’. Το ‘April Fool’ (featuring Tom Verlaine), είναι το πρώτο single από το Banga και είναι διαθέσιμο τώρα στο iTunes.

Το Banga ηχογραφήθηκε στα Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη και παραγωγός είναι η Πάτι Σμιθ με την μπάντα της ενώ συμμετέχουν και ο γιός της Τζάκσον (Jackson) και η κόρη της Τζέσι Πάρις (Jesse Paris).

Εμπνευσμένο από τα μοναδικά όνειρα και τις εμπειρίες της , οι ποιητικοί στίχοι του Banga είναι μια αντανάκλαση του πολύπλοκου κόσμου μας – ένας κόσμος που είναι γεμάτο χάος και ομορφιά. Έχοντας κερδίσει επαίνους για τις ικανότητές της στην αφήγηση, η ιδισ έχει δημιουργήσει ένα album που αποτυπώνει ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας.

Η Σμιθ έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για το βιβλίο της του 2010, Just Kids, την ιστορία της βαθιάς της φιλίας με τον Robert Mapplethorpe και την επίδρασή του ενός προς τον άλλον ως καλλιτέχνες. Το Just Kids κέρδισε το 2010 National Book Award. Ακροατές όλων των γενιών σχετίζονται σίγουρα με την ελπίδα, το χιούμορ και την ανθρωπότητα της Patti Smith με το νέο της περιπετειώδες album της.

Το ολοκληρωμένο track listing του Banga είναι:

1. Amerigo
2. Fuji-san
3. April Fool
4. This is the Girl
5. Banga
6. Maria
7. Tarkovsky (The Second Stop is Jupiter)
8. Mosaic
9. Nine
10. Seneca
11. Constantine’s Dream
12. After the Gold Rush