Θεατρική παράσταση Goodbye Lenin! στο ΙΜΚ

28.06.2012
Τη θεατρική παράσταση GOOD BYE LENIN!, σε θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, φιλοξενεί την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τη θεατρική παράσταση GOOD BYE LENIN!, σε θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, φιλοξενεί την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Χάρη στις έξυπνες και συνεχείς επινοήσεις του Αλεξάντερ, η μητέρα του, μια φανατική κομμουνίστρια της Ανατολικής Γερμανίας, με επισφαλή υγεία, η οποία ήταν σε κώμα όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου, εξακολουθεί να πιστεύει πως ζει στο παλιό κομμουνιστικό καθεστώς – σε μια γλυκόπικρη κωμωδία.

To Goodbye Lenin! – παρουσιάζει την ιστορία της Κριστιάνε Κέρνερ (κατοίκου του Ανατολικού Βερολίνου και υποστηρίκτριας του καθεστώτος) που λίγους μήνες πριν από την πτώση του τείχους πέφτει σε κώμα, όταν βλέπει το γιο της Αλεξάντερ να παίρνει μέρος σε διαδήλωση για την κατάργηση του τείχους. Όταν, ύστερα από οκτώ μήνες ξυπνάει, το τείχος έχει πέσει, η Γερμανία έχει ενοποιηθεί και η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει ριζικά. Εξαιτίας, όμως, της επικίνδυνης κατάστασης της υγείας της τα παιδιά της, Αλεξάντερ και Αριάνε, αποφεύγουν να της αποκαλύψουν την αλήθεια βρίσκοντας διάφορους τρόπους για να μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανή την ψευδαίσθηση ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο Αλέξανδρος Κοέν διασκεύασε και σκηνοθέτησε την ομώνυμη δραματική -κωμική κινηματογραφική ταινία η οποία σε σκηνοθεσία Βόλφγκαγκ Μπέκερ προβλήθηκε διεθνώς το 2003 και κέρδισε πολλά βραβεία ανάμεσά τους και εκείνο της Καλύτερης Ταινίας για το 2003, ενώ ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ στην ίδια κατηγορία.

GOOD BYE LENIN!
Θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Κοστούμια: Δέσποινα Ησαΐα
Φωτισμοί: Αλεξάνδρα Μουζακίτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Χιλέλη

Παίζουν αλφαβητικά:
Γιάννης Αθανασόπουλος, Χαρά Δουφέκα, Μαρία Καβαλλάρη, Εύη Καραδήμα,
Εύη Νταλούκα, Κώστας Πιπερίδης, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης

Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012,
Στις 20:00 & στις 22:00

Αίθουσα: BLACK BOX
Διάρκεια 75'
Εισιτήριο 10€, ενιαίο.