Γκάγκα, Λόπεζ, Μπιγιονσέ στις πιο ισχυρές καλλιτέχνιδες της χρονιάς

24.08.2012
Τέσσερις από τις πιο δυναμικές γυναίκες της μουσικής είναι μέσα στις καλλιτεχνικές προσωπικόtητες που επηρεάζουν περισσότερο το λαό γένους θυληκού κι έχουν και τα πιο ακριβά χρηματοκιβώτια.

Το Forbes δημοσίευσε μία από τις καθιερωμένες λίστες του, αυτή τη φορά για τις δέκα πιο ισχυρές γυναίκες της χρονιάς μαζεύοντας όσες φαντάζεσαι με αμετακίνητη από την πρώτη θέση την παρουσιάστρια, παραγωγό και businesswoman Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey). Τέσσερις απ’ αυτές που συμμετέχουν προέρχονται από την πολύπαθη μουσική βιομηχανία, έχουν πετύχει ρεκόρ, είναι στα πρώτα ονόματα του dancefloor και ξέρουν πώς να τραβάνε την προσοχή και …τα δολάρια. Who run the world? Girls! Όπως λέει μία απ αυτές.

Στη δεύτερη θέση είναι η Λέιντι Γκάγκα(Lady Gaga) η οποία κέρδισε 52 εκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο χρόνο, ποσό τεράστιο για νέα καλλιτέχνη, το άλμπουμ της Born this way έχει γίνει δύο φορές πλατινένιο στην Αμερική, και τρεις στην Αγγλία, συνεχίζει να περιοδεύει και διευθύνει το Born this way Foundation. Επιπλέον λάνσαρε το δικό της άρωμα, συνεχίζει να συνεργάζεται με το MAC AIDS Foundation και ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία του δικού της ιδρύματος σμε το Office Deport.

Επόμενη στη σειρά είναι η Μπιγιονσέ (Beyonce). Σύζυγος του μεγαλύτερου μεγιστάνα του χιπ χοπ αυτή τη στιγμή, έγινε μαμά της μικρής Blue Ivy, στήριξε τον Μπάρακ Ομπάμα (Barack Obama) και το First Lady φτιάχνοντας για την καμπάνια το βίντεο Get me bodied που συκγκέντρωσε 22 εκατομμύρια views στο youtube.

Μετά τη γέννηση της κόρης επέστρεψε στη σκηνή με τα τέσσερα live Back to business κι έγιναν όλα sold out, το πλατινένιο άλμπουμ της 4 πούλησε σαν τρελό, η φίρμα House of Dereon που ίδρυσε με τη μητέρα της συνέβαλε στα έσοδα της και έχει καταφέρει να επηρεάσει πολλές γυναίκες με τη δράση της και τη μουσική της.

Η Σακίρα (Shakira) ακολουθεί κάνοντας την Κολομβία υπερήφανη αφού έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, έχει κερδίσει δύο grammy και εφτά Latin Grammy και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. Παράλληλα είναι πρέσβειρα της Unisef και διευθύντρια του Barefoot Foundation για να προωθήσει τη μάθηση στα φτωχά παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σχολείο γιατί όπως λέει η μόρφωση είναι μία απόδραση από τη φτώχεια.

Χαίρει σεβασμού από ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) και Σίμον Περές (Shimon Peres) με τους οποίους είχε συναντηθεί όταν είχε κάνει δωρεά 400.000 εκατομυρίων δολαρίων στους σεισμόπληκτους στην Αϊτή και το συμβόλαιο της με τη Sony και τη Live Nation για τα επόμενα τρία χρόνια έχει αγγίξει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Σειρά έχει η Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez) και θα ήταν πολύ περίεργο αν δεν βρισκόταν εδώ μαζί με τις παραπάνω κυρίες. Αυτή τη στιγμή έχει τα ηνία του entertainment παγκοσμίως, έχει κάνει θεαματική άνοδο στην καριέρα της, είναι στις υψηλότερες θέσεις των charts, κόλλησε εκατομμύρια κόσμο στις οθόνες ως κριτής του American Idol.

Οι συναυλίες της ξεπουλάνε, μονοπώλησε τα εξώφυλλα όλων σχεδόν των περιοδικών και τα τελευταία δύο χρόνια 43χρονη επιχειρηματίας, μητέρα δύο δίδυμων παιδιών, τραγουδίστρια, περφόρμερ είναι σα ν αναστήθηκε κυριολεκτικά. Επιπλέον έχει απασχολήσει όλες τι κατακίτρινες στήλες με την προσωπική της ζωή, έχει την εταιρία Nuyorican Productions και το Lopez Family Foundation και σύντομα θα είναι στην οικογένεια του καναλιού ABC ως παραγωγός καινούριου ριάλιτι με τη ζωή ενός ζευγαριού λεσβιών και είναι η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος του Boys& Girls Clubs of America.

Αναλυτικά η λίστα:

Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey)

Λέιντι Γκάγκα (Lady Gaga)

Μπιγιονσέ (Beyonce)

Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez)

Σακίρα (Shakira)

Έλεν Ντε Τζένερις (Ellen De Generis)

Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie)

Σοφία Βεργκάρα (Sofia Vergara)

Τζέι Κέι Ρόουλινγκ (JK Rowling)

Κ.Π