Cribs: Ηχογραφήσαμε το τελευταίο άλμπουμ μαζί με αρκούδες!

22.10.2012
Οι Cribs των αδερφών Jarman δεν είναι η κλασσική περίπτωση indie "βλάβης". Κάθε φορά έχουν διαφορετικά setlists, οι Sex Pistols τους είχαν καλεσμένους στις ειδικές συναυλίες τους στο Brixton Academy κι έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου

Είναι τόσο πορωμένοι με τις συναυλίες που έβαλαν μέχρι και τα τηλέφωνα τους στο ίντερνετ για να τους καλέσουν οπουδήποτε αρκεί να τους πληρώσουν τις μπύρες και τη βενζίνη, ηχογραφούν άλμπουμ σε απομονωμένα σπίτια στα δάση ανάμεσα σε αρκούδες και σκηνές έχουν καταρρεύσει για χάρη τους από τα πολλά crowd surfing των θαυμαστών τους.

Οι Cribs των αδερφών Jarman δεν είναι η κλασσική περίπτωση indie "βλάβης". Κάθε φορά έχουν διαφορετικά setlists, οι Sex Pistols τους είχαν καλεσμένους στις ειδικές συναυλίες τους στο Brixton Academy κι έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου. Λίγες μέρες πριν ο μικρότερος αδερφός Ρος (Ross) ανέλαβε τις ερωτήσεις μας...

Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για το τελευταίο σας άλμπουμ “In the Belly of the Brazen Bull”…
Ηχογραφήσαμε το άλμπουμ σε μία μικρή πόλη που τη λένε Fredonia κοντά στη Νέα Υόρκη και ο στούντιο ήταν ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος και περικυκλωμένο από αρκούδες! Το πιο κοντινό μπαρ ήταν 10 μίλια μακριά! Επίσης οδηγήσαμε από το Wakefield στο Montreaux όπου κάναμε μία ηχογράφηση και φτάσαμε μέχρι Ελβετία.

Ποια τραγούδια βάζετε πάντα στις setlists σας;
Όταν πάμε να φτιάξουμε τις setlists, προσπαθούμε να μην παίζουμε τα ίδια τραγούδια πάντα για να είναι και πιο ενδιαφέρον το live. Έχουμε ήδη 5 άλμπουμ οπότε έχουμε έναν καλό κατάλογο κομματιών για να διαλέξουμε και να είμαστε διαφορετικοί κάθε φορά.

Ένα από τα guest μέλη της μπάντας είναι ο Τζόνι Μαρ (Johnny Marr) των Smiths. Πότε και πως προέκυψε η συνεργασία σας;
Προέκυψε από τη γνωριμία του Gary με τον Johnny στο Portland. Ένα μέλος της Modest Mouse έκανε μπάρμπεκιου και ο Τζόνι πλησίασε τον Gary για να του πει πόσο του αρέσουν οι Hey Scenesters. Οι υπόλοιποι της μπάντας τον γνωρίσαμε στο Glastonbury του 2008 και γίναμε πολύ καλοί φίλοι από τότε. Αποφασίσαμε να παίξουμε μαζί αλλά ήμασταν τόσο παραγωγικοί που καταλήξαμε να κάνουμε ένα ολόκληρο άλμπουμ μαζί και μετά έπαιξε μαζί μας Live σ όλη την περιοδεία.

Ήσασταν καλεσμένοι των Sex Pistols στις συναυλίες τους στο Brixton Academy. Δώσε μας ένα top5 με κομμάτια τους που σας έχουν επηρεάσει.
• Bodies

• Submission

• EMI

• Anarchy in the UK

• Pretty Vacant

Παίζετε όσο πιο πολλές συναυλίες μπορείτε. Πιστεύεις ότι ένας καλλιτέχνης δείχνει την πραγματική του αξία στις ζωντανές εμφανίσεις;
Το να παίζουμε ζωντανά πάντα ήταν σημαντικό για μας ως μπάντα. Όταν πρωτοξεκινήσαμε οι περισσότεροι μας ανακάλυψαν από τις συναυλίες μας παρά από τα μίντια και από τότε και μετά ξεκίνησε η σχέση μας με το κοινό. Πάντα θεωρούσαμε τους εαυτούς μας ως μία live μπάντα.

Θυμάσαι περίεργες live στιγμές με το κοινό;
Όταν παίξαμε στο Leeds Festival το 2008, το συγκρότημα πριν από εμάς άργησε να τελειώσει οπότε ανεβήκαμε στη σκηνή πιο αργά. Πριν τελειώσουμε ο διοργανωτής έκλεισε το ρεύμα και όλος ο κόσμος τραγούδησε ολόκληρο το τελευταίο κομμάτι μας. Επίσης στο Εδιμβούργο, η σκηνή κατέρρευσε γιατί έκαναν πολλοί crowd surfing αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς!

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία σας στην Αθήνα;
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά και γι’ αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε να παίξουμε μια καλή επιλογη τραγουδιών από τους πέντε δίσκους μας.

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

-Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο

-Στο επίσημο site τους

-Στο myspace


Κική Παπαδοπούλου