Ichnos: Το ταξίδι των μεταναστών

22.11.2012
Ichnos, μία σειρά έργων ζωγραφικής της Βαλμπόνα Τσανάκου που ιχνηλατεί το ταξίδι των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη χώρα τους παρουσιάζεται από την 1η Δεκεμβρίου έως την 6η Ιανουαρίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Ichnos, μία σειρά έργων ζωγραφικής της Βαλμπόνα Τσανάκου που ιχνηλατεί το ταξίδι των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη χώρα τους παρουσιάζεται από την 1η Δεκεμβρίου έως την 6η Ιανουαρίου
στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.


Η Βαλμπόνα Τσανάκου γεννήθηκε στην Αλβανία. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και στην Καλλιτεχνική Ακαδημία «Jordan Misja» των Τυράννων. Έργα της έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σύρο, τη Βρέμη και το Βερολίνο, όπου ζει και εργάζεται.

Κάθε έργο καταγράφει τα εμφανή ή αφανή, σαρκικά ή συναισθηματικά σημάδια που βλέπει η καλλιτέχνις στην ίδια και σε μέλη της οικογενειάς της.

Εμπνευσμένη από παραδοσιακά βαλκανικά μοτίβα και παλιούς χειροποίητους χάρτες, δημιουργεί οκτώ εννοιολογικά έργα γεμάτα συμβολισμό.

Ανακυκλωσιμα υλικά όπως το στρατσόχαρτο μεταμορφώνονται σε περίτεχνες και λεπτομερείς εικόνες, όπου ρεαλισμός και αφαίρεση συνυπάρχουν σε ένα μοναδικό χώρο.

INFO:
H έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι
Eίσοδος ελεύθερη

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη / Τηλ. 213.004.04.96. /

Λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14
Τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ στάσεις: Άγιος Νικόλαος και Βικτώρια