Εικαστική περφόρμανς «Η Κούκλα»

30.04.2013
Το έργο της Χριστίνας Γεωργίου διερευνά τις διασταυρώσεις ανάμεσα στην εικαστική και την παραστατική τέχνη, ενώ, παράλληλα χρησιμοποιεί τη δράση, τη μουσική και την ποίηση.

Η Εικαστική περφόρμανς «Η Κούκλα», της Χριστίνας Γεωργίου που θα παρουσιαστεί από την ίδια, στο ΙΜΚ, το Σάββατο 11 Μαΐου 2013, στις 20:00, συμπεριλαμβάνεται σε μία σειρά από παρουσιάσεις έργων στα οποία διαφορετικές τέχνες όπως η ποίηση, τα εικαστικά, η performance art και η μουσική άλλοτε συνυπάρχουν και άλλοτε παρεμβαίνουν η μία στην άλλη "ζωντανά" επί σκηνής.

Η εικόνα, ο ήχος και ο λόγος λειτουργούν ως μία ενότητα που παρακινεί το θεατή να συνυπάρξει μαζί της στο χωροχρόνο και στα πολύ-επίπεδά της.

Το έργο της Χριστίνας Γεωργίου διερευνά τις διασταυρώσεις ανάμεσα στην εικαστική και την παραστατική τέχνη, ενώ, παράλληλα χρησιμοποιεί τη δράση, τη μουσική και την ποίηση. Η πραγμάτωση του λόγου επιτελείται παράλληλα με μία ζωντανή κατάσταση η οποία συγχωνεύει διάφορα επίπεδα – το αισθητικό, το εννοιολογικό και το βιωματικό – και ξεδιπλώνεται μέσα από μία σωματική, οπτική και ακουστική συνύπαρξη.

Οι υπερρεαλιστικές εικόνες και τα συναισθήματα που ξετυλίγονται μέσα από το ποίημα της Δάφνης Νικήτα «Η Κούκλα», ενσωματώνονται στη ζωντανή δράση μέσα από ένα ιδιαίτερο τρόπο, μετασχηματίζοντας έτσι το χωροχρόνο του και επεκτείνοντας την ερμηνεία του. Η μουσική από τον Νικόλα Μελή είναι μία σύγχρονη μουσική σύνθεση με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία.
«Η Κούκλα» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος το Σεπτέμβριο του 2012, με διάρκεια 20 λεπτά.

Info:

Σάββατο 11 Μαΐου 2013, στις 20:00
Εικαστική Performance
«Η Κούκλα» με την Χριστίνα Γεωργίου
βασισμένη στο ποίημα της Δάφνης Νικήτα «Η Κούκλα»
μουσική σύνθεση: Νικόλας Μελής

Αίθουσα: Foyer Ισογείου
Διάρκεια: 40-50 λεπτά
Είσοδος Ελεύθερη

------------------------------------

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr