Νεκρή ακροβάτισσα στη σκηνή του Cirque du Soleil

01.07.2013
Τραγική κατάληξη είχε παράσταση του γνωστού τσίρκου Cirque du Soleil στο Λας Βέγκας, όταν η 31χρονη ακροβάτισσα Σάρα Γκουγιάρ-Ζιλό, μητέρα δύο παιδιών, έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Τραγική κατάληξη είχε παράσταση του γνωστού τσίρκου Cirque du Soleil στο Λας Βέγκας, όταν η 31χρονη ακροβάτισσα Σάρα (Σασούν) Γκιγιάρ (Sarah (Sassoon) Guyard), μητέρα δύο παιδιών, έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Την 31χρονη γυναίκα, γαλλικής καταγωγής, λίγο πριν ολοκληρωθεί η παράσταση ανυψώθηκε σε ύψος περίπου 15 μέτρων και έπεσε στο κενό χωρίς να έχει δεθεί με το σχοινί ασφαλείας. Οι θεατές δεν κατάλαβαν ότι η άτυχη γυναίκα είχε πέσει, αλλά πίστευαν ότι ήταν μέρος της παράστασης και το αντιλήφθηκαν όταν άκουσαν τις κραυγές κάποιου από τα μέλη του τσίρκου.

Το σόου του Cirque du Soleil είναι ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο και δεν είχε αναφερθεί δυστύχημα κατά το παρελθόν. Οι υπεύθυνοι του τσίρκου εξέδωσαν αμέσως δήλωση όπου εκφράζουν τη «βαθιά λύπη τους» από το θάνατο της ακροβάτισσας, ενώ ανακοινώνουν την αναβολή όλων των παραστάσεων μέχρι νεωτέρας.

Ο ιδρυτής του Cirque du Soleil, Γκάι Λαλιμπερτέ (Guy Laliberté) δήλωσε:
«Είμαι συγκλονισμένος. Θέλω να μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Είμαστε όλοι ξαφνιασμένοι με αυτό που συνέβη. Η Σασούν ήταν μια έμπειρη καλλιτέχνιδα μέλος των Cirque du Soleil επί πολλά έτη. Το φοβερό αυτό γεγονός ήρθε να μας θυμίσει - με ταπεινότητα και σεβασμό - το πόσο εκπληκτικοί είναι οι περφόρμερς κάθε βράδυ του σόου.».