Ο Κλωντ Ντεμπυσύ στο υπέροχο google doodle!

22.08.2013
Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle σ' έναν από τους πιο σημαντικούς συνθέτες και δε θες να τελιεώσει.

Clair de lune , Prélude à l'après-midi d'un faune, La Mer, είναι κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του συνθέτη που έφτιαξε ολόκληρους πίνακες με τις μουσικές του, ήταν καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης και ξέφυγε από τα στεγανά των κλασσικών μελωδιών.

Ο συνθέτης Κλωντ Ντεμπυσύ (Claude Debussy) γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1862 στο Παρίσι, ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στα 7 του χρόνια και δεν δέχτηκε ποτέ το χαρακτηρισμό «ιμπρεσιονιστική» για τη μουσική του αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δεν ήθελε να μεταδώσει συναισθήματα και ιδέες αλλά να προκαλέσει «εντυπώσεις και ειδικούς φωτισμούς».

Επηρέασε πολλούς μεγάλους συνθέτες και μουσικούς όπως οι Μορις Ραβέλ (Maurice Ravel), Ιγκορ Στραβίνσκι (Igor Stravinsky), Ολιβιέρ Μεσάιεν (Olivier Messiaen), Μάιλς Ντέβις (Miles Davis), Ντιουκ Έλινγκτον (Duke Ellington) αλλά και ζωγράφους, εικαστικούς και συγγραφείς αφήνωντας μια σημαντική κληρονομιά.

151 χρόνια μετά το θάνατο του, η Google τον τιμάει με ένα από τα ωραιότερα google doodle που έχουν φτιαχτεί μέχρι τώρα πηγαίνοντας μας νυχτερινή βόλτα κάτω από την πανσέληνο και τον έναστρο ουρανό με soundtrack τη μουσική του Ντεμπυσσύ. Πάτησε το play και ραντεβού στον μύλο...

Κ.Π