Διδάσκουν τον Σπρίνγκστιν ως θρησκεία!

13.11.2013
Την επόμενη ώρα έχουμε Boss. Ο 64χρονος τραγουδιστής και μουσικός είναι στα μαθήματα αρκετών αμερικανικων πανεπιστημίων

Στο πανεπιστήμιο Rutgers δεν έχουν απλά τον Μπρους Σπρίνγκστιν (Bruce Springsteen) στα ηχεία αλλά τον έχουν κα ως μάθημα κιόλας. Ο καθηγητής θεολογίας Αζαν Γιαντιν (Azzan Yadin) έχει χρησιμοποιήσει τους στίχους από τους δίσκους του , «Greetings from Asbury Park» και «Wrecking Ball» οι οποίοι σχετίζονται με ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης και τους προσαρμόζει στην σύγχρονη αμερικάνικη κουλτούρα.

«Ο Σπρίνγκστιν αναφέρεται περισσότερο στην Παλαιά παρά στην Κενή Διαθήκη. Ο αφηγητής στο κομμάτι “Adam raised a Cain” περιγράφει την τεταμένη σχέση του με τον πατέρα του υπό το πρίσμα της βιβλικής ιστορίας του πρώτου πατέρα και γιου. Επίσης καταιγίδες της αποκάλυψης συνοδεύουν την δύσκολη μετάβαση ενός αγοριού από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση στο κομμάτι “The Promised Land” . Από θεολογική άποψη θα μπορούσα να πως ότι το πιο κυρίαρχο μοτίβο γενικά στα τραγούδια του είναι η λύτρωση και η ιερότητα της κάθε ημέρας.» δήλωσε ο Γιαντιν.

Το εν λόγω πανεπιστήμιο δεν είναι το πρώτο που έχει ως θέμα στα σεμινάρια και τα μαθήματα του τον 60χρονο τραγουδιστή αφού έχει προηγηθεί το Princeton το οποίο είχε το μάθημα κοινωνιολογίας «Bruce Springsteen’s America» και το Monmouth έχει φιλοξενήσει τρεις ημερίδες για το συνολικό έργο του.

Κ.Π