Καθαρή Ηρωίνη για τη Lorde

14.11.2013
Δεν είναι πλέον μυστικό, ο κόσμος πλέον γνωρίζει το εξαιρετικό ταλέντο της Lorde, όπου σε διάστημα έξι μηνών έχει επιτύχει μεγάλα επιτεύγματα στον χώρο της μουσικής.

Δεν είναι πλέον μυστικό, ο κόσμος πλέον γνωρίζει το εξαιρετικό ταλέντο της Lorde, όπου σε διάστημα έξι μηνών έχει επιτύχει μεγάλα επιτεύγματα στον χώρο της μουσικής. Όσο τα επιτεύγματα και τα εύσημα συσσωρεύονται - Νο.1 album και single στην πατρίδα της, την Νέα Ζηλανδία, η πρώτη καλλιτέχνιδα που κατακτά την κορυφή του Billboard Alternative Chart τα τελευταία 17 χρόνια, αντικατέστησε τον Frank Ocean την τελευταία στιγμή στο Splendour In the Grass festival στην Αυστραλία και άφησε εμβρόντητο το κοινό, κλπ - - τόσο εντυπωσιασμένοι και απροετοίμαστοι αντικρίζουμε το ταλέντο της.

Με τα τραγούδια Royals, Tennis Court και το EP The Love Club είναι απλώς μια πρώτη γεύση, πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτο της album "Pure Heroine", οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν πλήρως, για πρώτη φορά στην εκτεταμένη δουλεία μίας καλλιτέχνιδας που έχει καταφέρει να προσεγγίσει την ευφορία, την ανία και την σύγχυση της σύγχρονη ζωής με έναν τρόπο, ώστε να μας αφορά όλους. Απορρίπτοντας τα στερεότυπα και τους κανόνες της pop κουλτούρας, η Lorde στρέφει τον καθρέφτη προς την μονοτονία και την μεγαλοπρέπεια που την περιβάλλει, τα οποία διατυπώνονται με ένταση και επιδέξια ρητορική συμπεριφορά.

Υπογράφοντας στην Universal πριν από τρία χρόνια, δόθηκε η ευκαιρία στη Lorde να σταθεί στα πόδια της και να αναπτύξει την τέχνη της, με πολλά μουσικά αστέρια να την στηρίζουν όταν ξεκίνησε η συνεργασία της με τον παραγωγό και συνθέτη Joe Little. Ο οποίος κατάφερε να βοηθήσει την Lorde να βγάλει τις μελωδίες που είχε μέσα στο κεφάλι της και να της κάνει ολοκληρωμένα τραγούδια, χωρίς υπερβολές. Το EP "The Love Club", κυκλοφόρησε ελεύθερα μέσω του Soundcloud, μαγνητίζοντας ολόκληρο τον κόσμο και γρήγορα προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών ανθρώπων της μουσικής βιομηχανίας, αλλά το σημαντικότερο τον απλό ακροατή με την φρέσκια φωνή της. Το τραγούδι Royals εδραίωσε την συμφωνία και εξαπλώθηκε σαν ακίνδυνος ιός με στόχους τον υλισμό και τον εμπορικό φετιχισμό, θέματα πολύ επίκαιρα για την εποχή που διανύουμε.

Για έναν απαιτητικό μουσικόφιλο, τα τραγούδια της Ella αντανακλούν στην ανατροφή της ψυχής, με ποιοτικούς συνδυασμούς της soul, rock, folk και pop μουσικής και επιρροές των James Blake, Burial, SBTRKT και Drake. Ωστόσο, όταν όλοι αυτοί οι ήχοι ενώνονται με την διακριτική και πολυεπίπεδη φωνή της και την εκπληκτική παραγωγή του Joel, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Ακόμα και στις δίχως σύνορα παγκοσμιοποιημένες εποχές μας, φαίνεται να εμφανίζονται ως έκπληξη, τραγούδια που αγγίζουν σοβαρά θέματα όπως τα The Love Club και Pure Heroine, από μια 16χρονη μαθήτρια, από το North Shore του Auckland.

Κατέβασε το άλμπουμ εδώ