Φωτισμένα τα πιο υπέροχα γλυπτά από πάγο

10.01.2014
Χιονάνθρωποι γίγαντες, παγόδες, αντίγραφα διάσημων μνημείων όπως το Κολοσσαίο και το Ταζ Μαχάλ, αλλά και εμβληματικά κτίρια, όπως το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ, κάστρα, μυθικοί χαρακτήρες αλλά και ήρωες κινουμένων σχεδίων ξαναχτίζονται από πάγο και φωτίζονται με όλα τα χρώματα της ίριδας. Τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε... βαθιά κατάψυξη αντιμετωπίζοντας το σπάνιο φαινόμενο της πολικής δίνης, οι Κινέζοι δημιουργούν εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο σε ένα φεστιβάλ που έχει τις ρίζες του στην εποχή της Δυναστείας των Τσινγκ. Το Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, που άνοιξε αυτές τις μέρες τις παγωμένες πύλες του στο κοινό, πραγματοποιείται για 30ή συνεχή χρονιά στην πόλη Χάρμπιν της Βορειοανατολικής Κίνας και φιλοξενεί «κατεψυγμένες» γλυπτές δημιουργίες από όλο τον κόσμο. Για την έκθεση εργάστηκαν για δύο εβδομάδες περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποίησαν 180.000 κυβικά μέτρα πάγου και 150.000 κυβικά μέτρα χιονιού. Τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες και επισκέφθηκαν την εντυπωσιακή έκθεση γλυπτών από πάγο που εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 750 στρεμμάτων. Παγο-γλύπτες από την Κίνα, την Αμερική, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, τη Ρωσία και άλλες χώρες δίνουν ραντεβού εδώ και 30 χρόνια στη μικρή πόλη του Χάρμπιν. ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Χιονάνθρωποι γίγαντες, παγόδες, αντίγραφα διάσημων μνημείων όπως το Κολοσσαίο και το Ταζ Μαχάλ, αλλά και εμβληματικά κτίρια, όπως το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ, κάστρα, μυθικοί χαρακτήρες αλλά και ήρωες κινουμένων σχεδίων ξαναχτίζονται από πάγο και φωτίζονται με όλα τα χρώματα της ίριδας.

Τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε... βαθιά κατάψυξη αντιμετωπίζοντας το σπάνιο φαινόμενο της πολικής δίνης, οι Κινέζοι δημιουργούν εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο σε ένα φεστιβάλ που έχει τις ρίζες του στην εποχή της Δυναστείας των Τσινγκ.

Το Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, που άνοιξε αυτές τις μέρες τις παγωμένες πύλες του στο κοινό, πραγματοποιείται για 30ή συνεχή χρονιά στην πόλη Χάρμπιν της Βορειοανατολικής Κίνας και φιλοξενεί «κατεψυγμένες» γλυπτές δημιουργίες από όλο τον κόσμο. Για την έκθεση εργάστηκαν για δύο εβδομάδες περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποίησαν 180.000 κυβικά μέτρα πάγου και 150.000 κυβικά μέτρα χιονιού.

Τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες και επισκέφθηκαν την εντυπωσιακή έκθεση γλυπτών από πάγο που εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 750 στρεμμάτων. Παγο-γλύπτες από την Κίνα, την Αμερική, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, τη Ρωσία και άλλες χώρες δίνουν ραντεβού εδώ και 30 χρόνια στη μικρή πόλη του Χάρμπιν.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ