Γιατί η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols

25.02.2014
Μια σπάνια συλλογή από πανκ πόστερ του '70, υπό τον τίτλο «Pretty Vacant: The Graphic Language of Punk» είναι η νέα έκθεση στο Moore College of Art & Design στη Φιλαδέλφεια. Αν και η πραγματική "βρώμα" του πανκ δεν μπορεί να αναδυθεί από την έκθεση, το συναίσθημα και η κουλτούρα του πράγματος είναι εκεί, ζωντανή και "μαύρη" όσο ποτέ! Η έκθεση συγκεντρώνει οπτικά σύμβολα του πανκ που μας πηγαίνουν πίσω σε μία εποχή αναρχική, με σκοτεινό χιούμορ και προκλητικό graphic design. Συγκεντρώνοντας εκατοντάδες αντικείμενα δανεισμένα από τον νεοϋορκέζο συλλέκτη Άντριου Κριβάιν (Andrew Krivine), αυτή η πανδαισία του πανκ περιλαμβάνει τέχνη από γνωστά και άγνωστα ονόματα νιχιλιστών, κοινωνικά ευαισθητοποιημένων και αντι-καταναλωτών. Pulp fiction κομμάτια, κολάζ ντανταϊσμού, καρφίτσες, σήματα, φυλλάδια, αφισέτες, και εξώφυλλα δίσκων αποκαλύπτουν τον δημιουργικό οίστρο πίσω από τους πανκ καλλιτέχνες και τους γκρούπις των Ramones, των Television, του Iggy Pop, των The Clash και των Siouxsie & the Banshees. Χριστίνα Τσατσαράγκου

Μια σπάνια συλλογή από πανκ πόστερ του '70, υπό τον τίτλο «Pretty Vacant: The Graphic Language of Punk» είναι η νέα έκθεση στο Moore College of Art & Design στη Φιλαδέλφεια. Αν και η πραγματική "βρώμα" του πανκ δεν μπορεί να αναδυθεί από την έκθεση, το συναίσθημα και η κουλτούρα του πράγματος είναι εκεί, ζωντανή και "μαύρη" όσο ποτέ! Η έκθεση συγκεντρώνει οπτικά σύμβολα του πανκ που μας πηγαίνουν πίσω σε μία εποχή αναρχική, με σκοτεινό χιούμορ και προκλητικό graphic design.

Συγκεντρώνοντας εκατοντάδες αντικείμενα δανεισμένα από τον νεοϋορκέζο συλλέκτη Άντριου Κριβάιν (Andrew Krivine), αυτή η πανδαισία του πανκ περιλαμβάνει τέχνη από γνωστά και άγνωστα ονόματα νιχιλιστών, κοινωνικά ευαισθητοποιημένων και αντι-καταναλωτών. Pulp fiction κομμάτια, κολάζ ντανταϊσμού, καρφίτσες, σήματα, φυλλάδια, αφισέτες, και εξώφυλλα δίσκων αποκαλύπτουν τον δημιουργικό οίστρο πίσω από τους πανκ καλλιτέχνες και τους γκρούπις των Ramones, των Television, του Iggy Pop, των The Clash και των Siouxsie & the Banshees.

Χριστίνα Τσατσαράγκου