Ελβετοί γκραφιτάδες «τη βρίσκουν» με την Αθήνα της κρίσης

27.02.2014
Απογειώνεται το Μάρτιο το Athens Street Art Festival 2014, το οποίο ανταποκρινόμενο στο διεθνή χαρακτήρα του που έθεσε από την πρώτη περσινή πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του, περνά στη δεύτερη ακόμα πιο δυναμική φάση του, με την έλευση Ελβετών καλλιτεχνών, οι οποίοι θα ζωγραφίζουν στην Αθήνα από τις 6-13 Μαρτίου. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Athens Street Festival 2014, θα επισκεφθούν την Αθήνα τέσσερις κορυφαίοι καλλιτέχνες του είδους οι: Bane, Robi The Dog, Safu και Chromeo, οι οποίοι θα ζωγραφίσουν στο Smart Park (6-8/3), σε δημόσιους χώρους και σχολεία στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη (9-11/3), καθώς και στη Σχολή Καλών Τεχνών (12-13/3). Το Athens Street Art Festival 2014, που έγινε θεσμός, ανοίγει φέτος ακόμα περισσότερο τα φτερά του και καταθέτει περισσότερες προτάσεις και εκδηλώσεις που προσπαθούν να απαντήσουν δημιουργικά και ευφάνταστα στο ερώτημα/τίτλο του φεστιβάλ:«Crisis [?] what Crisis?». Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα στείλουν μέσα από τις παρεμβάσεις τους πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, θα καταθέσουν τη δική τους γνώμη για την κρίση, αναδεικνύοντας μια άλλη Ελλάδα, ενεργή και παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Παράλληλα δέκα καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες του street art και φοιτητές της ΑΣΚΤ θα μεταμορφώσουν 2.000 τ.μ. επιφάνειες σχολείων στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη μέσα στο Μάρτιο, δίνοντας μια άλλη νότα στην πόλη και φέρνοντας τον τόνο της τέχνης και της ελπίδας στους μαθητές και τους κατοίκους, στο πλαίσιο της κοινωνικής διάστασης και προσφοράς του Φεστιβάλ. Ένα είναι σίγουρο, ότι μετά το Μάρτιο ο δήμος Νίκαιας Ρέντη θα έχει μεταμορφωθεί σε μια πολύχρωμη πόλη, ακόμα πιο φιλική στον πολίτη και στον επισκέπτη της. Επιμέλεια Χ.Τ.

Απογειώνεται το Μάρτιο το Athens Street Art Festival 2014, το οποίο ανταποκρινόμενο στο διεθνή χαρακτήρα του που έθεσε από την πρώτη περσινή πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του, περνά στη δεύτερη ακόμα πιο δυναμική φάση του, με την έλευση Ελβετών καλλιτεχνών, οι οποίοι θα ζωγραφίζουν στην Αθήνα από τις 6-13 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Athens Street Festival 2014, θα επισκεφθούν την Αθήνα τέσσερις κορυφαίοι καλλιτέχνες του είδους οι: Bane, Robi The Dog, Safu και Chromeo, οι οποίοι θα ζωγραφίσουν στο Smart Park (6-8/3), σε δημόσιους χώρους και σχολεία στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη (9-11/3), καθώς και στη Σχολή Καλών Τεχνών (12-13/3).

Το Athens Street Art Festival 2014, που έγινε θεσμός, ανοίγει φέτος ακόμα περισσότερο τα φτερά του και καταθέτει περισσότερες προτάσεις και εκδηλώσεις που προσπαθούν να απαντήσουν δημιουργικά και ευφάνταστα στο ερώτημα/τίτλο του φεστιβάλ:«Crisis [?] what Crisis?».

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα στείλουν μέσα από τις παρεμβάσεις τους πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, θα καταθέσουν τη δική τους γνώμη για την κρίση, αναδεικνύοντας μια άλλη Ελλάδα, ενεργή και παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Παράλληλα δέκα καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες του street art και φοιτητές της ΑΣΚΤ θα μεταμορφώσουν 2.000 τ.μ. επιφάνειες σχολείων στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη μέσα στο Μάρτιο, δίνοντας μια άλλη νότα στην πόλη και φέρνοντας τον τόνο της τέχνης και της ελπίδας στους μαθητές και τους κατοίκους, στο πλαίσιο της κοινωνικής διάστασης και προσφοράς του Φεστιβάλ.

Ένα είναι σίγουρο, ότι μετά το Μάρτιο ο δήμος Νίκαιας Ρέντη θα έχει μεταμορφωθεί σε μια πολύχρωμη πόλη, ακόμα πιο φιλική στον πολίτη και στον επισκέπτη της.