Καθαρά Δευτέρα στο Πιάτο της Βούλας

28.02.2014
Το Πιάτο της Βούλας ετοιμάζει σπιτικούς παραδοσιακούς μεζέδες για την Καθαρά Δευτέρα και σας εύχεται Καλή Σαρακοστή!

Χταποδάκι ξιδάτο, μύδια αχνιστά, μυδοπίλαφο, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια χωριάτικα, γίγαντες, ταραμοσαλάτα, φάβα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, σουπιές σπανάκι, καλαμαράκια τηγανιτά, καλαμάρι pesto, μύδια τηγανιτά-σκορδαλιά, γαρίδες δενδρολίβανο, γαρίδες σαγανάκι, γαριδάκι ψιλό και γαριδομακαρονάδα!

Ενδεικτική τιμή ανά άτομο: 12-15 ευρώ με ποτό
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο - Τηλέφωνο : 210 9802903
Αγίων Αναργύρων 6 Ψυρρή (νέο κατάστημα) – Τηλέφωνο 210 3211441

Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το βράδυ (η κουζίνα)


Λίγα λόγια για την ιστορία…
Το «Πιάτο» της Βούλας ξεκίνησε μέσα στην μεγάλη κρίση. Όπως ακριβώς τότε (1940) που πρωτολειτούργησε το συνοικιακό οινοπαντοπωλείο της γειτονιάς του Παλαιού Φαλήρου, στο ίδιο ακριβώς κτίσμα!
Οι Γερμανοί έπιναν τα κρασιά τους, και χρόνια μετά διασκέδαζαν και έφτιαχναν παρέες και πολιτισμό ο Παντελής Ζερβός, η Μαίρη Λω ο Νίκυ Γιάκοβλεφ και πολλοί «μεγάλοι» Παλιοφαληριώτες και όχι μόνο.

Η Βούλα Γιαννουκάκου ιδιοκτήτρια του καταστήματος με πολυετή πείρα στην εστίαση, πήρε την απόφαση να λειτουργήσει ξανά το ίδιο ιστορικό οινοπαντοπωλείο μετά από δεκαετίες που ήταν κλειστό και εγκαταλειμμένο.

Κρατώντας την ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική και ανανεώνοντας μόνο το κτίσμα, δημιούργησε ένα κλασικό Ελληνικό μεζεδοπωλείο με την ίδια ακριβώς ατμόσφαιρα της παλιάς γειτονιάς.
Το Πιάτο της Βούλας έγινε αμέσως αγαπητό στο ευρύ κοινό αλλά και ιδιαίτερα στο καλλιτεχνικό.
Τα σπιτικά φαγητά, οι χαμηλές τιμές οι χαμηλοί τόνοι του καταστήματος δίνουν την άνεση επιλογής δεκάδων επωνύμων και το διαλέγουν γιατί γνωρίζουν πλέον πως θα περάσουν ήσυχα και σπιτικά μακριά από φλας και δημοσιότητα.
Η κουζίνα της αποτελείται από αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις χωρίς ίχνος επιτήδευσης.

Οι κεφτέδες της γιαγιάς, το κατσικάκι κλέφτικο, τα γαρδουμπάκια λαδορίγανη, οι λαχανοντολμάδες γιαουρταβά, τα σαλιγκάρια στιφάδο, ο μεζές του μπεκρή, τα ολόφρεσκα ψαρικά και θαλασσινά, ο αυθεντικός κρητικός ντάκος, οι πολλές υπέροχες και χορταστικές σαλάτες και δεκάδες άλλα πιάτα προσφέρουν ένα απολαυστικό μενού το οποίο συμπληρώνεται από υπέροχο λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί και ρακί κατευθείαν από τo χωριό ‘Εμπαρο Ηρακλείου Κρήτης! Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα γλυκά cheese cake, σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα και κορμός φτιάχνονται από την σεφ του «Πιάτου», ενώ στο τέλος το κέρασμα έρχεται από τα χέρια της μαμάς Φανής και το γλυκό σταφύλι που φτιάχνει κάθε εβδομάδα η ίδια!

«Το Πιάτο» της Βούλας μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του κατάφερε να προσελκύσει ένα φανατικό πλέον κοινό που η απαίτησή του είναι να γευτεί την αληθινή Ελληνική κουζίνα με ιδαίτερα χορταστικές μερίδες, να πιει να διασκεδάσει και να ευχαριστηθεί με τον λογαριασμό στο τέλος. Οι εποχές εξ’ άλλου όπως και η ιστορία επαναλαμβάνονται. Κρίση τότε, κρίση τώρα.