Μουσουλμάνοι εναντίον Κέιτι Πέρι

28.02.2014
Η 29χρονη ποπ σταρ θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσει το όνομα του Αλάχ.

Η Κέιτι Πέρι (Katy Perry) έχει κάτι σαν παράδοση να κάνει βίντεο κλιπ με λίγο γελοία αισθητική και με το καινούριο της για το κομμάτι “Dark Horse” προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη μουσουλμανική κοινότητα.

Η 29χρονη τραγουδίστρια εμφανίζεται ως Κλεοπάτρα σε μία πολύχρωμη Αίγυπτο (κανείς δεν ξέρει τι σκεφτόταν όποιος έγραψε το σενάριο), κάποια στιγμή εμφανίζεται μπροστά της ένα άνδρας με ένα κόσμημα που γράφει Αλλάχ κι εκείνη τον σκοτώνει και τον κάνει σκόνη. Μετά ακολουθούν κάποιες σουρεάλ σκηνές χωρίς νόημα που δε χρειάζονται λεπτομέρειες.

Το βίντεο αυτό θεωρήθηκε (δικαίως)προσβλητικό και σύμφωνα με τη Guardian, o κύριος με το όνομα Shazad Iqbal μάζεψε 65.000 υπογραφές προκειμένου να αφαιρέσουν το κλιπ από το Youtube και τώρα το βίντεο ανέβηκε σε καινούρια μορφή με κομμένες σκηνές.

«Το όνομα του Αλάχ αφαιρέθηκε από το βίντεο. Δε θα μπορούσαμε να το πετύχουμε χωρίς τη στήριξη όλων κι ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά που ακούστηκαν οι φωνές μας.» ανέφερε ο Iqbal ενώ από την πλευρά της Πέρι δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Κ.Π