Fasma Festival στο Ρομάντσο

28.02.2014
Στα πλαίσια του FASMA festival, η δισκογραφική εταιρία Modal Analysis διοργανώνει τη μεγαλύτερη έως σήμερα showcase βραδιά της, το Σάββατο 1 Μαρτίου στους χώρους του Ρομάντσο, με σχεδόν όλους τους εκπροσώπους του label από διάφορα σημεία του κόσμου.

Με περισσότερους από 50 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, το FASMA festival παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στις καινοτόμες καλλιτεχνικές δημιουργίες όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία. Τοποθετημένο σε διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το FASMA θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 2 Μαρτίου 2014.

Στα πλαίσια του FASMA festival, η δισκογραφική εταιρία Modal Analysis διοργανώνει τη μεγαλύτερη έως σήμερα showcase βραδιά της, το Σάββατο 1 Μαρτίου στους χώρους του Ρομάντσο, με σχεδόν όλους τους εκπροσώπους του label από διάφορα σημεία του κόσμου.

Ξεκινώντας από abstrack και avant gard ηχους η βραδια θα καταλήξει σε ένα old school techno party με τη συμμετοχή των πιο πρωτοποριακών ονομάτων της σκηνής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας στο χώρο του Ρομάντσο θα πραγματοποιηθεί το workshop “Modular Synthesis Lab by Game of Life” και θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ, ενώ στον πρώτο όροφο του κτιρίου θα εκτεθεί μια εγκατάσταση από τους Osmosis και Nefelie Papadimouli.

Η είσοδος για το workshop, την προβολή και τον εκθεσιακό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

AnD
Το αινιγματικό δίδυμο από το Manchester, ως γνωστόν ήρθε στο προσκήνιο το 2011 με μια σειρά πρωτοποριακών και καινοτόμων παραγωγών, με χαρακτηριστικό τον απογυμνωμένο - τύπου Dave Clarke - techno ήχο. Λάτρεις του βινυλίου, οι AnD διατηρούν μια ισχυρά αναλογική ηθική στη μουσική τους παραγωγή την οποία και αναδεικνύουν μέσα από την ισχυρή παρουσία των ζωντανών εμφανίσεων τους.

Οι επιρροές της νεωτεριστικής προσέγγισης των AnD, είναι εμφανείς στον ήχο πρωτοποριακών μουσικών σχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου όπως οι Project Square και οι Idle Hands, ενώ η ιδεολογία τους σύντομα υιοθετήθηκε από τους οραματιστές δισκογραφικών όπως οι Horizontal Ground, Black Sun Records και Repitch

Παράλληλα, και σε συνεργασία με τον Tom Dicicco, οι τρεις καλλιτέχνες δημιούργησαν την Inner Surface Music η οποία έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση και την υποστήριξη κορυφαίων ονομάτων της σκηνής όπως των Regis, Surgeon, Lucy, Norman Nodge και DVS1.

Αγκαλιάζοντας τις πιο μυστηριώδης και σκοτεινές παρυφές της techno μουσικής, οι παραγωγές των AnD φαίνεται να τους οδηγούν στη δημιουργία ενός μοναδικά χαρακτηριστικού ήχου στο πλαίσιο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ακολουθώντας τα βήματα προκατόχων τους όπως οι Regis, James Ruskin και Black Dog, οι AnD συνεχίζουν τη μεγάλη παράδοση της Μεγάλης Βρετανίας στην ηλεκτρονική μουσική καινοτομία, διαμορφώνοντας ένα νέο πλαίσιο στην σύγχρονη techno σκηνή.

Cassegrain
Οι Cassegrain είναι το αποτέλεσμα μιας τυχαίας συνάντησης στο Red Bull Music Academy της Βαρκελώνης. Μετά από συνεργασίες με την Modal Analysis, την M-Rec Ltd αλλά και την Semantica, το πλέον εδραιωμένο στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή Βερολινέζικο δίδυμο, βρήκε μόνιμη στέγη στην Prologue Music κατόπιν μιας σειράς επιτυχημένων παραγωγών, όπως το 12” Tiamat. Παράλληλα, η συνεχιζόμενη συνεργασία τους με τον γνωστό στο ευρύ κοινό Tin Man, βρίσκει απήχηση μέσα από τις κυκλοφορίες της Βερολινέζικης Killekill. Εκτός αυτού, οι Cassegrain έχουν γίνει γνωστοί για την περίπλοκη και δυναμική σκηνική τους παρουσία με ζωντανές παραστάσεις ανά τον κόσμο, από το Berghain του Βερολίνου και το Sonar Festival της Βαρκελώνης μέχρι το Τόκιο και την Ταϊπέι.

Yves De Mey
Ο Γάλλος παραγωγός με βάση την Αμβέρσα, έχει τις ρίζες του στο sound design, τις παραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Μετρά μια εντυπωσιακή σειρά παραγωγών μέσα από δισκογραφικές όπως η Line, η Sandwell District, η Opal Tapes και η Modal Analysis, ενώ αποτελεί το άλλο μισό των Sendai - το μακράς διαρκείας project του με τον Peter Van Hoesen. Τα κύρια εργαλεία του είναι η συνεχώς αναπτυσσόμενη αναλογική του εξέδρα, κάποια vintage synths καθώς και το αστείρευτο ενδιαφέρον του για την τεχνική διαχείριση του ήχου.

FASMA festival:
«φάσμα»: πεδίο συγκροτημένο σε σύνολο, τα στοιχεία του οποίου χαρακτηρίζονται από ποικιλία και διαφορετικότητα. Το φεστιβάλ FASMA αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του πρίσματος μέσω του οποίου εκδηλώνεται η σύγχρονη αστική τέχνη. Από την πειραματική μέχρι τη χορευτική μουσική και από τις οπτικό-ακουστικές εγκαταστάσεις ως τα τεχνικά workshops, το FASMA στοχεύει στη σύζευξη της τέχνης με την τεχνολογία, τη μουσική και τον πολιτισμό, προσκαλώντας το κοινό να βιώσει μια πολύπλευρη εμπειρία.

AnD
Cassegrain
Sawf
Anfs
Yves De May
Matthiey Gayon
Kondaktor
3.14


Info
Που: Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πότε: Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: 10 ευρώ