Στιγμές από την πορεία της Γιούλικας Σκαφιδά

05.03.2014
Η 32χρονη ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου, είναι η φετινή μεγάλη νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη». Το βραβείο απονεμήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο Μπενάκη και την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη της παρέδωσε η περσινή νικήτρια Λένα Παπαληγούρα. Η γλυκειά Γιούλικα βραβεύθηκε για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber, αλλά και για το ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο'Νιλ, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο. Τη Γιουλίκα θυμόμαστε έντονα στο ρόλο της Φωτεινής Σάντρη στον «Κόκκινο βράχο» του Ξενόπουλου, που είδαμε πέρυσι στο Εθνικό σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, όπως και στο ρόλο της Μαρίας στην τηλεοπτική σειράς το «Νησί». Ήταν επίσης η Πέννυ στα τηλεοπτικά «Μαύρα μεσάνυχτα» του Πάνου Κοκκινόπουλου και η «Ιωάννα της καρδιάς» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Χ.Τ.

Η 32χρονη ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου, είναι η φετινή μεγάλη νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη». Το βραβείο απονεμήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο Μπενάκη και την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη της παρέδωσε η περσινή νικήτρια Λένα Παπαληγούρα.

Η γλυκειά Γιούλικα βραβεύθηκε για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber, αλλά και για το ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο'Νιλ, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο.

Τη Γιουλίκα θυμόμαστε έντονα στο ρόλο της Φωτεινής Σάντρη στον «Κόκκινο βράχο» του Ξενόπουλου, που είδαμε πέρυσι στο Εθνικό σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, όπως και στο ρόλο της Μαρίας στην τηλεοπτική σειράς το «Νησί». Ήταν επίσης η Πέννυ στα τηλεοπτικά «Μαύρα μεσάνυχτα» του Πάνου Κοκκινόπουλου και η «Ιωάννα της καρδιάς» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Χ.Τ.