Γλυπτά που σου σηκώνουν την... τρίχα

05.03.2014
Θα κόβαμε και το κεφάλι μας πως αργά ή γρήγορα θα ξαναπέφταμε πάνω στο όνομα του αιρετικού γλύπτη Τόνι Ματέλι (Tony Matelli). Και να που έγινε. Ο άνθρωπος που είχε απασχολήσει την υφήλιο με το γλυπτό- ζόμπι του που είχε τρομοκρατήσει τους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του Wellesley College στη Μασαχουσέτη, ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με την έκθεσή του στο μουσείο Davis. Τίτλος της έκθεσης είναι το «New Gravity» και προφανώς σ΄αυτήν ο καλλιτέχνης εξερευνά κάποιο νέο είδος… βαρύτητας…. Τα έργα της έκθεσης είναι άκρως ανατριχιαστικά. Πιθηκοειδή ζόμπι, ακρωτηριασμένα, ανθρωποειδή δημιουργήματα σε άκρως splatter πόζες και ο θεός… βοηθός. Γ.Οικονόμου

Θα κόβαμε και το κεφάλι μας πως αργά ή γρήγορα θα ξαναπέφταμε πάνω στο όνομα του αιρετικού γλύπτη Τόνι Ματέλι (Tony Matelli). Και να που έγινε. Ο άνθρωπος που είχε απασχολήσει την υφήλιο με το γλυπτό- ζόμπι του που είχε τρομοκρατήσει τους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του Wellesley College στη Μασαχουσέτη, ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με την έκθεσή του στο μουσείο Davis. Τίτλος της έκθεσης είναι το «New Gravity» και προφανώς σ΄αυτήν ο καλλιτέχνης εξερευνά κάποιο νέο είδος… βαρύτητας….

Τα έργα της έκθεσης είναι άκρως ανατριχιαστικά. Πιθηκοειδή ζόμπι, ακρωτηριασμένα, ανθρωποειδή δημιουργήματα σε άκρως splatter πόζες και ο θεός… βοηθός.

Γ.Οικονόμου