«Γυναίκας κύκλοι» της ζωγράφου Άννας Νουρή

05.03.2014
Στις 7 Μαρτίου, επιλέγει η ζωγράφος Άννα Νουρή, για να παρουσιάσει την όγδοη ατομική της έκθεση με τίτλο «Γυναίκας κύκλοι» στη Γκαλερί Art Shot στην Ακρόπολη.

Με συνθέσεις επιλεγμένες από προσωπικές εικαστικές της εκφράσεις, έργα τέχνης διαφορετικών χρονικών περιόδων, η εικαστικός επιθυμεί να αποθεώσει τη θεά Γυναίκα μέσα από την πολυπλοκότητα των πνευματικών κύκλων που εμπειρικά διανύει, άλλοτε στη διάσταση της γης και άλλοτε στη διάσταση του ουράνιου κόσμου.

Επιλέγοντας το θηλυκό σώμα ως ναό του πνεύματός της στο ταξίδι της στη γη, η Θεά Γυναίκα είναι δημιουργός πνοής, μεταφέρει και εμπνέει πάνω απ’ όλα τη βαθιά ουσία της ύπαρξής της που δεν είναι άλλη από την υπέρτατη Γυναικεία Δύναμη, την απόλυτη αγάπη. Εκεί όπου ανήκουν οι πάντες και τα πάντα. Η μήτρα όπου επιθυμεί η κάθε ψυχή να επιστρέψει. Η Πηγή όπου όλοι αποτελούν το Όλο, το Ένα.

Info:

«Γυναίκας κύκλοι»

Που: Artshot, Παρθενώνος 29, Ακρόπολη

Διάρκεια: 7 - 15 Μαρτίου 2014

Τηλ. 210 9249219



Η Άννα Νουρή γεννήθηκε το 1965 στη Λευκωσία. Μετά τις σπουδές της στο Λονδίνο στον τομέα Διεύθυνσης και Οργάνωσης Επιχειρηματικού Γραφείου, διατήρησε την επαφή και κλίση της προς την τέχνη παρακολουθώντας ζωγραφική σε ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα.
Μέχρι το 2005 εργάζεται ως Υπεύθυνη της Πινακοθήκης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου στη γενέτειρά της, ενώ συγχρόνως παρουσιάζει την προσωπική της δουλειά σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, Ελλάδα και Ισπανία.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές Ευρωπαϊκών χωρών, στη Νότιο Αφρική, Αυστραλία, στην Πινακοθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και στο ΄Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ.
Η Άννα Νουρή ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 2012.
Ατομικές Εκθέσεις
2004 Η καρέκλα του ΄Ικαρου, Γκαλερύ Πάνθεον, Λευκωσία
2007 Παλμός Αέναος Ι, Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟΣ, Αθήνα
2007 Παλμός Αέναος Ι, Γκαλερύ Κυπριακή Γωνιά, Λάρνακα
2008 Παλμός Αέναος ΙΙ, Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
2010 Το ρόδο της ερήμου, Πολυχώρος 77, Λευκωσία
2012 Τα τρία ταξίδια Ι, Βιβλιοπωλείο Λεμόνι, Θησείο, Αθήνα
2013 Τα τρία ταξίδια ΙΙ, Rooster Café Bar Restaurant, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα