Πείθει τους σταρ να κάνουν πράγματα... ακατονόμαστα!

17.03.2014
Αν υπάρχει μία - μόνο μία - καταξιωμένη φωτογράφος που θα πρέπει απαραιτήτως να θυμάσαι για τα ιδιαίτερης αοσθητικής πορτρέτα και την προσφορά της στο χώρο της τέχνης, αυτή είναι η Άνι Λίμποβιτς (Annie Leibovitz). Μια προσωπικότητα που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, πρόσφατα κυκλοφόρησε συλλογή με τις διασημότερες φωτογραφίες τής 40χρονης καριέρας της. Όλα τα διάσημα ενσταντανέ - είναι και πάρα πολλά - από φωτογραφίσεις για περιοδικά, όπως τα Vanity Fair, Rolling Stone και Vogue συγκεντρώθηκαν από την ίδια και τους συνεργάτες της. Το τεραστίων διαστάσεων συλλεκτικό coffee table book από τις εκδόσεις Taschen αποκαλείται SUMO γιατί είναι λεύκωμα μεγατόνων! Το βιβλίο τοποθετείται επάνω σε βάση και μπορείς να το διατηρείς ανοιχτό σε όποια φωτογραφία θέλεις. Η 64χρονη φωτογράφος καμαρώνει για το νέο της εγχείρημα και τονίζει ότι οι 250 και πλέον φωτογραφίες που περιέχει είναι το απόσταγμα όλης της της ζωής. Το βιβλίο - όπως και τα περισσότερα τέτοιου βεληνεκούς βιβλία των εκδόσεων Taschen - κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από την Λίμποβιτς (τιμή 2.000 ευρώ). Ιnfo: -Γεννήθηκε το 1949 στο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών, κόρη δασκάλας χορού και στρατηγού της αμερικανικής αεροπορίας. -Στο γυμνάσιο άρχισε να ενδιαφέρεται για τον κόσμο της τέχνης. Σπούδασε ζωγραφική αλλά τελικά την γοήτευσε η φωτογραφία. -Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα περιοδικά του πλανήτη. Είναι διάσημη για την πειθώ με την οποία καταφέρνει να κάνει τους διάσημους να ποζάρουν στον φακό της σε λήψεις που δεν θα τολμούσαν ποτέ. Διάβασε συνέντευξη της Άνι Λίμποβιτς Επιμέλεια Χρ. Τσατσαράγκου

Αν υπάρχει μία - μόνο μία - καταξιωμένη φωτογράφος που θα πρέπει απαραιτήτως να θυμάσαι για τα ιδιαίτερης αοσθητικής πορτρέτα και την προσφορά της στο χώρο της τέχνης, αυτή είναι η Άνι Λίμποβιτς (Annie Leibovitz). Μια προσωπικότητα που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, πρόσφατα κυκλοφόρησε συλλογή με τις διασημότερες φωτογραφίες τής 40χρονης καριέρας της.

Όλα τα διάσημα ενσταντανέ - είναι και πάρα πολλά - από φωτογραφίσεις για περιοδικά, όπως τα Vanity Fair, Rolling Stone και Vogue συγκεντρώθηκαν από την ίδια και τους συνεργάτες της. Το τεραστίων διαστάσεων συλλεκτικό coffee table book από τις εκδόσεις Taschen αποκαλείται SUMO γιατί είναι λεύκωμα μεγατόνων! Το βιβλίο τοποθετείται επάνω σε βάση και μπορείς να το διατηρείς ανοιχτό σε όποια φωτογραφία θέλεις.

Η 64χρονη φωτογράφος καμαρώνει για το νέο της εγχείρημα και τονίζει ότι οι 250 και πλέον φωτογραφίες που περιέχει είναι το απόσταγμα όλης της της ζωής. Το βιβλίο - όπως και τα περισσότερα τέτοιου βεληνεκούς βιβλία των εκδόσεων Taschen - κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από την Λίμποβιτς (τιμή 2.000 ευρώ).

Ιnfo:
-Γεννήθηκε το 1949 στο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών, κόρη δασκάλας χορού και στρατηγού της αμερικανικής αεροπορίας.
-Στο γυμνάσιο άρχισε να ενδιαφέρεται για τον κόσμο της τέχνης. Σπούδασε ζωγραφική αλλά τελικά την γοήτευσε η φωτογραφία.
-Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα περιοδικά του πλανήτη. Είναι διάσημη για την πειθώ με την οποία καταφέρνει να κάνει τους διάσημους να ποζάρουν στον φακό της σε λήψεις που δεν θα τολμούσαν ποτέ.

Διάβασε συνέντευξη της Άνι Λίμποβιτς

Επιμέλεια Χρ. Τσατσαράγκου