Στιγμές απρόσμενης σεξουαλικής... οικειότητας

17.03.2014
Τις δυνατότητες, αλλά και τα όρια της σεξουαλικής οικειότητας εξερευνά στη συλλογή φωτογραφιών της με τίτλο «Me Into You», η αμερικανίδα φωτογράφος Κέρεν Μοσχόβιτς (Keren Moscovitch). Έχοντας πλέον εμμονή με τα μυστικά των ανθρώπων που εδρεύουν στην .,..κρεβατοκάμαρα, μελετά τη διάλυση των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στο άτομο, τα ζευγάρια και την ίδια την κοινωνία. Ατρόμητη η φωτογράφος δεν διστάζει να εκθέσει ακόμη και τις δικές της εμπειρίες ελπίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα εκθέσει και το κοινό της σ' έναν ευρύτερο ορισμό της οικειότητας, καθώς και σε νέους δρόμους μέσω των οποίων τα άτομα, αλλά και ομάδες ατόμων συνδέονται και έρχονται σε επαφή με τη σεξουαλικότητα. «Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, με ενδιέφερε πάρα πολύ η σχέση της κοινωνίας μας με τη σεξουαλικότητα. Γι΄αυτό άρχισα να επικεντρώνομαι σ΄αυτά τα μυστικά και απόκρυφα μέρη που η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί πολύ ιδιωτικά για να τα …μοιραστεί. Η κάμερά μου έγινε μέρος και της δικής μου ιδιωτικής ζωής», σχολιάζει η Μοσχόβιτς. Η συλλογή αυτή φωτογραφιών ονομάζεται «Me Into You» εκδόθηκε με δαπάνη της ίδιας της φωτογράφου. Γεωργία Οικονόμου

Τις δυνατότητες, αλλά και τα όρια της σεξουαλικής οικειότητας εξερευνά στη συλλογή φωτογραφιών της με τίτλο «Me Into You», η αμερικανίδα φωτογράφος Κέρεν Μοσχόβιτς (Keren Moscovitch). Έχοντας πλέον εμμονή με τα μυστικά των ανθρώπων που εδρεύουν στην .,..κρεβατοκάμαρα, μελετά τη διάλυση των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στο άτομο, τα ζευγάρια και την ίδια την κοινωνία.

Ατρόμητη η φωτογράφος δεν διστάζει να εκθέσει ακόμη και τις δικές της εμπειρίες ελπίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα εκθέσει και το κοινό της σ' έναν ευρύτερο ορισμό της οικειότητας, καθώς και σε νέους δρόμους μέσω των οποίων τα άτομα, αλλά και ομάδες ατόμων συνδέονται και έρχονται σε επαφή με τη σεξουαλικότητα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, με ενδιέφερε πάρα πολύ η σχέση της κοινωνίας μας με τη σεξουαλικότητα. Γι΄αυτό άρχισα να επικεντρώνομαι σ΄αυτά τα μυστικά και απόκρυφα μέρη που η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί πολύ ιδιωτικά για να τα …μοιραστεί. Η κάμερά μου έγινε μέρος και της δικής μου ιδιωτικής ζωής», σχολιάζει η Μοσχόβιτς.

Η συλλογή αυτή φωτογραφιών ονομάζεται «Me Into You» εκδόθηκε με δαπάνη της ίδιας της φωτογράφου.

Γεωργία Οικονόμου