Το σώμα μιας μητέρας όπως πραγματικά είναι

30.04.2014
Όταν η φωτογράφος Τζέιντ Μπίαλ (Jade Beall) δημοσίευσε στο internet μία σειρά από ημίγυμνα πορτρέτα της ίδιας μετά τη γέννηση του παιδιού της, τα like άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή στο προφίλ της στο facebook. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες μητέρες άρχισαν να έρχονται σε επαφή μαζί της ελπίζοντας πως η Μπίαλ θα απαθανατίσει και τα δικά τους σώματα «έτσι όπως ακριβώς» ήταν, χωρίς καμία ωραιοποίηση. Κάπως έτσι η Μπίαλ είχε ένα έτοιμο πρότζεκτ στα… χέρια της. Επέλεξε περισσότερες από 50 μητέρες και ξεκίνησε τα φωτογραφικά κλικ προκειμένου να δείξει τις αδυναμίες του μητρικού σώματος και τα ανεξίτηλα σημάδια που αφήνει μία εγκυμοσύνη στο γυναικείο σώμα. Στόχος της, να αποκτήσουν οι μητέρες και πάλι αυτοπεποίθηση και να αγαπήσουν εκ νέου το σώμα τους. Το αποτέλεσμα με τη βοήθεια πολλών εθελοντών το έκανε μάλιστα και φωτογραφικό λεύκωμα υπό τον τίτλο «Α Beautiful Body» (Ένα όμορφο σώμα). Γ.Οικονόμου

Όταν η φωτογράφος Τζέιντ Μπίαλ (Jade Beall) δημοσίευσε στο internet μία σειρά από ημίγυμνα πορτρέτα της ίδιας μετά τη γέννηση του παιδιού της, τα like άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή στο προφίλ της στο facebook. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες μητέρες άρχισαν να έρχονται σε επαφή μαζί της ελπίζοντας πως η Μπίαλ θα απαθανατίσει και τα δικά τους σώματα «έτσι όπως ακριβώς» ήταν, χωρίς καμία ωραιοποίηση.
Κάπως έτσι η Μπίαλ είχε ένα έτοιμο πρότζεκτ στα… χέρια της. Επέλεξε περισσότερες από 50 μητέρες και ξεκίνησε τα φωτογραφικά κλικ προκειμένου να δείξει τις αδυναμίες του μητρικού σώματος και τα ανεξίτηλα σημάδια που αφήνει μία εγκυμοσύνη στο γυναικείο σώμα.
Στόχος της, να αποκτήσουν οι μητέρες και πάλι αυτοπεποίθηση και να αγαπήσουν εκ νέου το σώμα τους.

Το αποτέλεσμα με τη βοήθεια πολλών εθελοντών το έκανε μάλιστα και φωτογραφικό λεύκωμα υπό τον τίτλο «Α Beautiful Body» (Ένα όμορφο σώμα).

Γ.Οικονόμου