Η τοιχογραφία για το Μουντιάλ που έγινε viral

22.05.2014
Με αυτή την τοιχογραφία ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης «του δρόμου» Πάουλο Ίτο (Paulo Ito) πιάνει τον σφυγμό των φτωχών συμπατριωτών του, που θέλουν το Μουντιάλ, αλλά θέλουν και να έχουν να... φάνε! Η εικόνα αυτή - που συνοψίζει τον θυμό και την ανασφάλεια των Βραζιλιάνων για το αύριο - έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media. Ο Ίτο δημιούργησε αυτή την τοιχογραφία στις πόρτες ενός σχολείου στο Σάο Πάολο και εικονίζει ένα πεινασμένο παιδί που θα αναγκαστεί να φάει μια ... μπάλα ποδοσφαίρου για βραδινό. Ο Ίτο δήλωσε ότι με αυτή την εικόνα δεν ήθελε να πει ότι όλοι οι συμπατριώτες του είναι ... πεινασμένοι, αλλά να υπογραμμίσει ότι τα προβλήματα του φτωχού πληθυσμού της Βραζιλίας δεν θα λυθούν με το Μουντιάλ! Η Βραζιλία αναμένεται να διαθέσει πάνω από 11 δις δολάρια για το World Cup 2014. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Βραζιλία θεωρείται μια από τις πιο πλούσιες οικονομίες του κόσμου. την ίδια στιγμή, όμως, 200 εκατ. Βραζιλιάνοι ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. Χρ. Τσατσαράγκου

Με αυτή την τοιχογραφία ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης «του δρόμου» Πάουλο Ίτο (Paulo Ito) πιάνει τον σφυγμό των φτωχών συμπατριωτών του, που θέλουν το Μουντιάλ, αλλά θέλουν και να έχουν να... φάνε! Η εικόνα αυτή - που συνοψίζει τον θυμό και την ανασφάλεια των Βραζιλιάνων για το αύριο - έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media. Ο Ίτο δημιούργησε αυτή την τοιχογραφία στις πόρτες ενός σχολείου στο Σάο Πάολο και εικονίζει ένα πεινασμένο παιδί που θα αναγκαστεί να φάει μια ... μπάλα ποδοσφαίρου για βραδινό.

Ο Ίτο δήλωσε ότι με αυτή την εικόνα δεν ήθελε να πει ότι όλοι οι συμπατριώτες του είναι ... πεινασμένοι, αλλά να υπογραμμίσει ότι τα προβλήματα του φτωχού πληθυσμού της Βραζιλίας δεν θα λυθούν με το Μουντιάλ! Η Βραζιλία αναμένεται να διαθέσει πάνω από 11 δις δολάρια για το World Cup 2014. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Βραζιλία θεωρείται μια από τις πιο πλούσιες οικονομίες του κόσμου. την ίδια στιγμή, όμως, 200 εκατ. Βραζιλιάνοι ζουν στα όρια της εξαθλίωσης.

Χρ. Τσατσαράγκου