Τολμά να αποδομήσει τον ίδιο του τον εαυτό

08.07.2014
Πολλοί τον αποκαλούν ως μάγο του Photoshop. Ο λόγος για τον Μάρτιν Ντε Πασκάλ (Martin De Pasquale), τον digital artist από το Μπουένος Άιρες που στο project που σας παρουσιάζουμε χρησιμοποιεί τον ίδιο του τον εαυτό ως… πειραματόζωο! Με τίτλο «Αδύνατη Φωτογραφία» (Impossible Photography), ο Πασκάλ δεν διστάζει να αποδομήσει τελείως το σώμα του, να βγάλει το ίδιο του το πρόσωπο από τη θέση του, να αποκεφαλιστεί, να κουρέψει με μηχανή του γκαζόν τα γένια του και πολλά πολλά άλλα. Τελικά, το ζήτημα που θέτει ο καλλιτέχνης είναι το θέμα της ταυτότητας και το αν η πλήρης αποδόμηση του σώματος μπορεί τελικά να αφαιρέσει από εμάς στοιχεία του εγώ μας…. Γ.Ο

Πολλοί τον αποκαλούν ως μάγο του Photoshop. Ο λόγος για τον Μάρτιν Ντε Πασκάλ (Martin De Pasquale), τον digital artist από το Μπουένος Άιρες που στο project που σας παρουσιάζουμε χρησιμοποιεί τον ίδιο του τον εαυτό ως… πειραματόζωο!

Με τίτλο «Αδύνατη Φωτογραφία» (Impossible Photography), ο Πασκάλ δεν διστάζει να αποδομήσει τελείως το σώμα του, να βγάλει το ίδιο του το πρόσωπο από τη θέση του, να αποκεφαλιστεί, να κουρέψει με μηχανή του γκαζόν τα γένια του και πολλά πολλά άλλα.

Τελικά, το ζήτημα που θέτει ο καλλιτέχνης είναι το θέμα της ταυτότητας και το αν η πλήρης αποδόμηση του σώματος μπορεί τελικά να αφαιρέσει από εμάς στοιχεία του εγώ μας….

Γ.Ο