Σόδομα και Γόμορρα με "άσεμνο" έργο τέχνης στην Ισπανία

24.03.2015
Σάλο έχει προξενήσει ένα άκρως προκλητικό γλυπτό στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ισπανίας το οποίο απεικονίζει τρείς φιγούρες οι οποίες φαίνεται να επιδίδονται σε σοδομισμό... Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φιγούρα απεικονίζει έναν γερμανικό ποιμενικό να σοδομίζει μία μία βολιβιανή συνδικαλίστρια και φεμινίστρια, η οποία με τη σειρά της είναι πεσμένη πάνω τον πρώην Ισπανό Βασιλιά Χουάν Κάρλος τον Α, ο οποίος ξερνάει λουλούδια πάνω σε μία στοίβα από κράνη των Ναζί.

Το Μουσείο αναγκάστηκε να ακυρώσει τα εγκαίνια της έκθεσης μετά το σάλο που προκάλεσε το « προκλητικό» αυτό γλυπτό, ενώ ο διευθυντής του Μουσείου έκανε λόγο για λογοκρισία, απείλησε να παραιτηθεί και έκλεισε το μουσείο.. Στη συνέχεια όμως αναθέωρησε την απόφασή του και ανακοίνωσε ότι το έργο θα εκτεθεί κανονικά στο τέλος του μήνα..

Ο δημιουργός του επίμαχου γλυπτού είναι η Αυστριακή καλλιτέχνιδα Ινές Ντουγιάκ (Ines Doujak), η οποία αρνήθηκε ότι το γλυπτό παριστάνει τον Χουάν Κάρλος. Σύμφωνα μ΄αυτήν απεικονίζει απλώς έναν άνδρα στα γόνατα , ενώ πίσω του στην ίδια στάση βρίσκεται μία Βολιβιανή επαναστάτρια σε στάση σοδομισμού με ένα τέρας, ενώ το πάτωμα είναι γεμάτο από πολεμικά κράνη..