"Το ημέρωμα της στρίγγλας" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας

23.08.2004
"Το ημέρωμα της στρίγγλας", τη κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Αυγούστου στο Ηρώδειο.
"Το ημέρωμα της στρίγγλας", τη κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Αυγούστου στο Ηρώδειο.
Στην εικοσάχρονη πορεία του το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας έγινε πόλος μιας αξιόλογης πολιτισμικής κίνησης στην περιοχή, καθώς η δραστηριότητά του δεν περιορίζεται στην πραγματοποίηση ποιοτικών παραστάσεων, αλλά επεκτείνεται και σε προβληματισμούς για την καλύτερη οργάνωση της θεατρικής παιδείας που παρέχει στους νέους της ευρύτερης περιφέρειας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επιλογή του έργου "Το ημέρωμα της στρίγκλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Πως μια κλασική κωμωδία που τοποθετείται στην Αγγλία στα τέλη του 16ου αιώνα γίνεται μια παράσταση κατάλληλη για εφήβους;

Πέρα από τα χαρίσματα του έργου, τη ταχύτητα της αυτοσχέδιας κωμωδίας, τον λεπτό σαρκασμό των σχέσεων των δύο φύλων και την αυστηρή κριτική της υποκρισίας από τον ίδιο τον Σαίξπηρ, η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, που αποδίδει με χάρη το χειρισμό της γλώσσας και το παιχνίδι με τις λέξεις, γίνεται σπουδαίο εργαλείο στα χέρια του σκηνοθέτη Γιάννη Καχλέα, ιδρυτή του Τεχνοχώρου και για δεύτερη φορά καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Απόστολου Βέττα και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη δίνουν έμφαση στις μεταμορφώσεις που πραγματοποιούνται απί σκηνής, υπό τους ήχους μουσικής που επιμελείται ο Ιάκωβος Δρόσος.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Βάνα Πεφάνη, Τάσος Γιαννόπουλος, Στάθης Βούτος, Κώστας Φλωκατούλας, Σωκράτης Αλαφούζος, Στέλιος Γεράνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Κώστας Μπάρας, Γρηγόρης Ποιμενίδης.

Τιμές εισιτηρίων: 55,45,34,24,18

Η παράσταση αρχίζει στις 21.00