Αυτό το υπέροχο τίποτα...

07.01.2009
Η καινούργια του δουλειά του Κώστα - Ηρακλή Γεωργίου με τον τίτλο «Αυτό το υπέροχο τίποτα...» παρουσιάζεται από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, σε επιμέλεια της Κατερίνας Κοσκινά.

Η καινούργια δουλειά του Κώστα - Ηρακλή Γεωργίου με τον τίτλο «Αυτό το υπέροχο τίποτα...» παρουσιάζεται από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, σε επιμέλεια της Κατερίνας Κοσκινά.

Πρόκειται για μια σειρά εικόνων που σχηματίζονται από αμέτρητες «παλλόμενες» μαύρες γραμμές σε λευκό φόντο και αποτυπώνονται με εκτύπωση inκjet σε αρχειακό χαρτί [archival paper].

Τα έργα της έκθεσης είναι δημιουργίες, γραφήματα, από το χέρι του καλλιτέχνη με την συνδρομή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μια προσωπική γλώσσα - γραφή που προτείνει μια άλλη εκδοχή εικαστικότητας. Κάθε εικόνα περισσότερο Είναι και λιγότερο Σημαίνει.

Ο Κώστας - Ηρακλής Γεωργίου, πραγματεύεται την ίσως πιο δυσνόητη και παρεξηγημένη έννοια του πολιτισμού, την έννοια του ΤΙΠΟΤΑ. Η έννοια αυτή εμφανίζεται με διαφορετικά πρόσωπα στην Φιλοσοφία, την Επιστήμη, την Τέχνη. Το μηδέν σήμερα είναι η κινητήρια δύναμη του κόσμου, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι τα «μπιτς» των ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εναλλαγή απείρων σειρών μηδενικών και άσσων.

Διάρκεια έκθεσης:
15 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2009

Τόπος: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας : Τρ. - Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00-21.00,
Σάβ. 11.00 -14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
O Kώστας - Ηρακλής Γεωργίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1950. Σπούδασε ζωγραφική και γραφικές τέχνες. Παράλληλα με την ζωγραφική εργάστηκε ως καλλιτεχνικός επιμελητής εντύπων, ως σκηνογράφος στο θέατρο και ως εικονογράφος λογοτεχνικών διηγημάτων στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων στο Brooklyn Academy of Arts, Νέα Υόρκη Η.Π.Α (1982), στην Αίθουσα Τέχνης Κρεωνίδης, Αθήνα (1991, 1998), στην Αμβέρσα (Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 1993) Βέλγιο, και στην Christine Colmant art gallery, Bρυξέλλες, Βέλγιο (1993).