"Εκτός Κωδικού" στο θέατρο Αργώ!

04.10.2004
Tο πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο έργο της Μάργκαρετ Έντσον «Εκτός Κωδικού» θα παρουσιαστεί από 24 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρο Αργώ.
Tο πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο έργο της Μάργκαρετ Έντσον «Εκτός Κωδικού» θα παρουσιαστεί από 24 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρο Αργώ.

Σε μία εποχή που "παίζουν" πολύ οι κώδικες και οι κωδικοί, μια γυναίκα, η Βίβιεν Μπέαρινγκ, αποφασίζει να θέσει εαυτόν "εκτός" αυτής της λέξης. Αφορμή η "επάρατη νόσος". Ανακαλύπτει τα αδιέξοδα της ζωής της και αποφασίζει να ρισκάρει σε μία δύσκολη και επώδυνη θεραπεία για την σωτηρία της. Αντιμετωπίζει την πραγματικότητα μέσα από το εύστροφο και καταλυτικό χιούμορ της και συνειδητοποιεί για πρώτη φορά στη ζωή της τη διαφορά του κόμματος και της τελείας, όχι μόνο στα κείμενα, που η ίδια δίδασκε μια ζωή, αλλά πάνω στην ίδια της την ύπαρξη.

Στο συγκλονιστικό ρόλο της Βίβιεν Μπέαρινγκ η Αιμιλία Υψηλάντη, που επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα ερμηνεύοντας έναν από τους σημαντικότερους ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο της Μάργκαρετ Έντσον "Εκτός Κωδικού" έχει αποσπάσει τα βραβεία: Drama Desk, Drama Critics Circle, δύο βραβεία Drama League, Outer Critics Circle και το 1999 το βραβείο Πούλιτζερ για το καλύτερο θεατρικό έργο.

Συντελεστές
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγεώργος
Σκηνικά: Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Μουσική: Ήχοι: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ησαΐας

Παίζουν:Αιμιλία Υψηλάντη, Μάριος Αθανασίου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ειρήνη Ράπτη, Στράτος Παυλίδης