Οι παιδικές παραστάσεις του χειμώνα!

29.11.2004
Το e-go.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις παιδικές παραστασεις που θα παρουσιαστούν το φετινό χειμώνα!

Το e-go.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις παιδικές παραστασεις που θα παρουσιαστούν το φετινό χειμώνα!

"Πινόκιο"

Το θέατρο "Κιβωτός" καλωσορίζει, από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στην παιδική του σκηνή τον "Πινόκιο".
Δεν πρόκειται για ένα απλό παραμύθι αλλά για την ιστορία ενός ξύλινου κούκλου με ανθρώπινη καρδιά και για μία παράσταση που σέβεται και τιμά το παιδί.

Ο Πινόκιο κλαίει, γελάει και ακόμα περπατά και ονειρεύεται σαν μικρό παιδί.
Μέσα από τα ζωγραφιστά μάτια του βλέπουμε ότι βλέπει, ζούμε τις περιπέτειες που ζει. Θα γνωρίσει απίθανα πρόσωπα , θα εμπιστευτεί άγνωστους φίλους και θα πιστέψει σε αυτούς. Θα χάσει τον πατέρα του αλλά θα γνωρίσει μια υπέροχη νεράιδα. Θα δει τη μύτη του να μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα. Θα κινδυνέψει να χάσει τη ζωή του. Θα γνωρίσει το κόσμο του θεάτρου. Θα ... Θα ... Θα ...


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Κέιμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά -Κουστούμια: Χρισλτινα Κουλουμπή
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Χορογραία: Πέτρος Γαλλιάς
Στίχοι Τραγουδιών: Αντρεας Κουλουμπής
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική Διδασκαλία: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Μακρυωνίτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Έρρικα Αλαμάνου
Βοηθός Μουσικού: Χρύσα Οικονομάκη
Παίζουν: Σταύρος Μαυρίδης, Δημήτρης Κώτσαρης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιούλη Τσαγκαράκη, Αντώνης Δημητροκάλης, Μαρία Βλάχου, Χαρίκλεια Χριστοδουλοπούλου, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Αργυρώ Λογαρά, Πολύδωρος Βογιατζής

Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο: 15.00, Κυριακή: 11.00 και 15.00
Εισιτήριο: 15 ευρώ

"Σταχτοπούτα"

Το δημοφιλέστερο παραμύθι όλων των εποχών, η «Σταχτοπούτα», παίρνει σάρκα και οστά στο ανακαινισμένο θέατρο «Γκλόρια», από το θίασο «Κύτταρο».

Σε αυτή τη παράσταση μπορείτε να ακολουθήσετε τη Σταχτοπούτα στο παλάτι του γοητευτικού πρίγκιπα, να χορέψετε όλο το βράδυ μαζί του, αλλά μην ξεχάσετε να φύγετε πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα.

Η Σταχτοπούτα, η πιο αγαπημένη πριγκίπισσα όλων των εποχών, είναι ένα παραμύθι που έχει απασχολήσει χιλιάδες γενιές ανά το κόσμο. Ένα θέμα που είναι αντικείμενο αναλύσεων, μελετών και πανεπιστημιακών ερευνών, μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα και με τον σκηνοθέτη της παράστασης, η Σταχτοπούτα έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Μιλάει για την αδελφική αντιζηλία, για τα όνειρα που εκπληρώνονται και για την ανύψωση των ταπεινών.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία ? Θεατρική Διασκευή:
Μάνος Βενιέρης
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός
Μουσικοί Στίχοι: Κατερίνα Μποζώνη
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κουστούμια: Σύλια Δεμίρη
Χορογραφία: Έλενα Κουρκούλη
Παίζουν: Σοφία Βόσσου, Αθηνά Μαυρομάτη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Φιάννης Μάνιος, Μαρία Δρακοπούλου, Αίγλη Κοντονίκου, Κατερίνα Χιωτίνη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Ράνια Μαμά.

Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο: 15.00, Κυριακή: 11.00 & 15.00

"Το ελιξήριο της αγάπης"

H Παιδική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής υποδέχεται αυτό το χειμώνα μία από τις τρεις δημοφιλέστερες όπερες του Ντονιτσέτι, "Το ελιξήριο της αγάπης".

Ο Ντονιτσέτι που έχει βασιστεί στο λιμπρέτο του Ρομάνι, κατάφερε να ολοκληρώσει την όπερα μέσα σε ένα μόνο μήνα! Εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της πρωτοτυπίας με την οποία προσέγγισε ο συνθέτης το θέμα του.
Πρόκειται για κωμωδία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ντονιτσέτι να ξεφύγει από το γνωστό στυλ της όπερα μπούφα. Ολόκληρη η σύνθεση, διαπνέεται μουσικά από το λυρισμό που εμπνέει ο έρωτας του Νεμορίνο για την Αντίνα.

Οι ήρωες δεν είναι μονοδιάστατες καρικατούρες, αλλά αληθινές προσωπικότητες που μέσα από τη μουσική του Ντονιτσέτι βρίσκουν την πιο ολοκληρωμένη σύνθεση τους. Το χιούμορ είναι διάχυτο, είναι όμως, ένα χιούμορ εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ανάλαφρο.

Το
λυρικό αυτό έργο πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή του Θεάτρου Canobbiana του Μιλάνου στις 12 Μαΐου του 1832.

Ένας πλανόδιος παραμυθάς, ο οποίος κουβαλά ένα τεράστιο κουτί που το ανοίγει για να αποκαλύψει το όμορφο χωριουδάκι της ιστορίας είναι ο αφηγητής του Ελιξήριου της αγάπης.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Νεμορίνο, ένα φτωχό χωριατόπαιδο που είναι ερωτευμένο με την πλούσια και ακατάδεκτη Αντίνα, η οποία αγαπά πολύ το διάβασμα. Αυτή τη φορά διαβάζει την ιστορία του Τριστάνου, που, για να τον παντρευτεί η πριγκίπισσα Ιζόλδη, της δίνει να πιει ένα ελιξήριο αγάπης. Η Αντίνα διηγείται την ιστορία στους συγχωριανούς της. Όταν εμφανίζεται ένας πλανόδιος ψευτογιατρός στο χωριό, ο Νεμορίνο του ζητά το ελιξήριο της αγάπης για να κάνει την Αντίνα να τον αγαπήσει.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
Κάρμεν Ρουγγέρη

Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Κατσίμπας, Γιώργος Αραβίδης
Σκηνικά ·Κουστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική προσαρμογή για το μικρό σύνολο: Κώστας Κριτσωτάκης
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας
Παίζουν: Ερρίκος Μπριόλας, Δήμος Φλεμοτόμος, Ελένη Ζιώγα, Μιχάλης Κατσούλης, Χρήστος Αμβράζης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Σκένδρος, Ναταλία Κάντζια, Χαράλαμπος Παμπρής, Θανάσης Καρακάσης, Άρης Σφακιανάκης, Τζένη Φραγκούλη, Ρέα Βουδούρη, Χρυσάνθη Βελουδάκη κ.α.

Ώρες Παραστάσεων: Καθημερινά στις 11:00 π.μ. εκτός Δευτέρας και Σαββάτου

"Ο πρίγκιπας της Σιγμανίας και μια χαμένη παντόφλα"

Το καινούριο έργο του
Ευγένιου Τριβιζά εμπλέκει έναν περιπλανώμενο θίασο τσιρκολάνων στο θέατρο Ιλίσια-Ντενίση για να δώσει παρατάσεις με τα έργα "Ο πρίγκιπας της Σιγμανίας" και "Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας". Αλλά υπάρχει μία έλλεψη: τους λείπει ένας τραγουδιστής.

Ο
πρίγκιπας Σαματούλης υποφέρει από τις παρατηρήσεις του βασιλιά πατέρα, της θείας του Ισαβέλλας και όλων των αυλικών που του λένε σσσσ... και σσσσ... συνέχεια, και έτσι, όταν έρχεται η στιγμή που θα στεφθεί βασιλιάς, βγάζει έναν νόμο που καταργεί το Σίγμα υποχρεώνοντας όλο το λαό του να μιλάει με το Θου. Ώθπου να θυναντήθει μια μέρα θτο δάθοθ...τη Σίσσυ. Και έτσι η αγάπη θα καταργήσει όλους τους νόμους.

Από την άλλη, μια μέρα ο
βασιλιάς Σβουριμάρ Γ’ χάνει τη παντόφλα του. Μετά από προτροπή του Στυρατηγού του Τζουμ Ατζούμ Παρατζούμ, κηρύσσει πόλεμο στην διπλανή χώρα. Πόλεμος χωρίς σαλπιγκτή όμως δε γίνεται. Ο σαλπιγκτής όμως που βρήκανε άντε να μάθειποια είναι η μέθοδος και ποια η οπισθοχώρηση...τα μπερδεύει και σαλπίζει μονίμως οπισθωχώρηση...και έτσι ο τρατός τρέπεται συνεχώς σε φυγή.

Τι γίνεται όμως με τον τραγουδιστή; Ο ιμπρεσάριος του θιάσου συναντάει δύο μυρμήγκια που μαζεύουν
σαράντα σπυριά ροδιού για να περάσουν όλο το χειμώνα. Και ένα τζιτζίκι που τα κοροϊδεύει τραγουδώντας όλη μέρα...μεταμορφώνεται στο νέο μεγάλο ροκ σταρ Τζιμ Τζιμ Τζιτζερόμ!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
Γιώργος Φρατζεσκάκης
Μουσική: Μιχάλης Τρανουσάκης
Χορογραφίες: Ναταλία Παρθενίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά
Παίζουν: Μιαχαήλ Γιαννικάκης, Νατάσα Παπαϊωάννου, Μιλένα Παρθενίου, Βασίλης Χρηστίδης, Σταύρος Σούλης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Στάθης Λαγκάδας

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:15 και 15:00 (μέχρι την Κυριακή των Βαΐων 2005).

Εισιτήρια: 12 ευρω

Ομαδικά εισιτήρια: 6 ευρω


"Oι περιπέτειες του Βασιλιά Μίδα"

Η μαγική πένα και το αστείρευτο χιούμορ του παιδικού συγγραφέα και καταξιωμένου παιδαγωγού Τζάνι Ροντάρι ξαναζωντανεύουν το μύθο του Βασιλιά Μίδα, σε μία ξεκαρδιστική θεατρική κωμωδία με τίτλο "Οι περιπέτειες του Βασιλιά Μίδα", από την οποία δε λείπουν φυσικά τα παιδαγωγικά και ανθρωπιστικά μηνύματα. Ένα έργο το οποίο θα παρουσιάζεται από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βεάκη, με την ευθύνη της παραγωγής του να φέρει η εταιρεία Πολιτιστική Παρέμβαση.

Μια ιστορία γραμμένη από τον σπουδαίο Τζάνι Ροντάρι, με το αιχμηρότατο χιούμορ, την καλή γραφή, την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και στα έργα του, ξεκινά από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο θέατρο Βεάκη. Μια ιστορία πνευματώδης κι ευφυής, όπως όλες οι ιστορίες του Τζάνι Ροντάρι, ευαίσθητη και με στόχους, βασισμένη στις παιδαγωγικές αντιλήψεις του συγγραφέα, που πηγάζουν από την άποψη ότι: « η φαντασία είναι ένας κόσμος εξαιρετικά πλούσιος και ανόητα παραμερισμένος».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
Διασκευή: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Μετάφραση: Άννα Κωστάλλα
Κινησιολογία -Χορογραφία: Καίη Χόλντεν
Σκηνικά - Κοστούμια: Φλώρα Κουτσουμάνη
Μουσική: Γιώργης Χριστοδούλου

Παίζουν: Γαρίτση Μαίρη, Γιαννακόπουλος Δημήτρης, Ζαρκάδα Κάτια, Πολιτόπουλος Τάσος, Σταύρου Κοσμάς, Τσαπόγας Γιώργος.


"Ο πρίγκιπας και ο φτωχός"

Πρόσκληση στην περιπέτεια από τον θίασο Αβάντι, που φέτος το χειμώνα ζωντανεύει το κλασικό αριστούργημα του Μαρκ Τουαίν, "Ο πρίγκιπας και ο φτωχός".
Η Βίκυ Κουλιανού τραγουδά μαζί με τα παιδιά πάνω στις υπέροχες μελωδίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα πρωταγωνιστώντας σε μια παράσταση- πρόταση, που ανεβαίνει στο Θέατρο Ορφέας.
Ο πρίγκιπας και ο φτωχός, δύο παιδιά όμοια σαν σταγόνες νερό... δύο ζωές τόσο ανόμοιες η τύχη τους έφερε κοντά... κι εκείνοι την πήραν στα χέρια τους και με την δύναμη της καρδιάς και την αγνότητα του παιδικού μυαλού άλλαξαν τη μοίρα του κόσμου τους.

Συντελεστές:
Θεατρική απόδοση: Κέλλυ Σταμουλάκη
Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Στίχοι τραγουδιών: Κέλλυ Σταμουλάκη- Τάκης Χρυσούλης
Σκηνικά: Σωκράτης Αργείτης
Ενορχήστρωση- Μ. Διδασκαλία: Γιώργος Γουάστωρ
Φωτισμοί: Βασίλης Kαραργύρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Μωραίτης
Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Κουλιανού, Μάνος Τσότρας, Γιάννης Σιδεράς, Γιώργος Μενεδιάτης, Δημήτρης Λύρας, Στάθης Μαυρομάτης, Χάρης Αγγέλου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

Παραστάσεις: Καθημερινά οργανωμένες και κάθε Κυριακή 11.00-13.00 και 15.00-17.00
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Η παράσταση είναι υπό στην αιγίδα της UNICEF


"Το αηδόνι και ο Αυτοκράτορας"

Από τις 17 Οκτωβρίου στη Μονή Λαζαριστών- Σκηνή Σωκράτης Καραντινός ανεβαίνει "Το αηδόνι και ο Αυτοκράτορας" του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Το έργο ανεβαίνει από την παιδική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε διασκευή και σκηνοθεσία της Εφης Θεοδώρου.
Πώς να παρηγορήσει κανείς τη θλιμμένη ψυχή του αυτοκράτορα, που πριν πολλά πολλά χρόνια, πέρα στη μακρινή ανατολή είχε το πιο όμορφο παλάτι και τους θαυμαστούς κήπους στον κόσμο;
Το αηδόνι, το πνεύμα του δάσους με τη μοναδική φωνή, βρίσκει τον τρόπο. Εχει για συμμάχους του τα ξωτικά και όλες τις δυνάμεις της φύσης που επιστρατεύουν τερτίπια και κάθε λογής μαγικά για να πετύχουν τον σκοπό τους Μα πάνω απ’ όλα έχει καλά κλεισμένη μέσα του την πιο μεγάλη δύναμη, την αλήθεια.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία
: Εφη Θεοδώρου
Σκηνικά -Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα- Ράνια Υφαντίδου
Μουσική: Νίκος Πλάτανος
Κίνηση: Αμάλια Μπέννετ
Φωτισμοί: Γιώργος Ταρκάσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλιρρόη Παπαδοπούλου
Παίζουν: Γιάννης Κλίνης, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Σίμος Πατοερίδης, Ευανθία Φωφρονίδου, Αντώνης Σιώπκας, Τίνα Γιωτοπούλου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Ιορδάνης Αϊβαζόγλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Αλεξανδρίδης, Αμαλία Γκούμα, Πολυξένη Ακλίδη

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ
Σχολικό εισιτήριο: 7 ευρώ


"Χίλιες και μία γάτες"
Ο Ευγένιος Τριβιζάς υπογράφει το παιδικό μιούζικαλ "Χίλιες και μία Γάτες", βασισμένο στο έμμετρο παραμύθι του συγγραφέα "Η Χώρα Χωρίς
Γάτες", στην θεατρική σκηνή "Μίμηση Πράξις" του θεάτρου Διάνα.

Ένα ταλαίπωρο ποντίκι φοβάται υπερβολικά τις γάτες και όταν η κατάσταση του φτάνει στο αποχώρητο και τίποτα άλλο δεν μπορεί να τον βοηθήσει, ακολουθεί τη συμβουλή ενός ειδικού. Έτσι βγάζει ένα Διαβατύριο, και αγοράζει ένα Εισιτύριο και ξεκινάει το πρωί για την Ονειρεμένη Χώρα Χωρίς Γάτες , όπυ δεν υπάρχουν γάτες και οι τυρόπιτες είναι αφράτες και τυρί γεμάτες.
Παίρνει το τρένο με τα χρυσά βαγόνια, ταξιδεύει δυο μήνες και δυο χρόνια, αλλά όταν φτάνει στη Ονειρεμένη Χώρα Χωρίς Γάτες, μια τρομερή απογοήτευση τον περιμένει.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σερεφίδης
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Παίζουν: Βούρου Αργυρώ, Ποντικόπουλος Κωνσταντίνος, Χατζούδης κώστας, Σιδέρης Σωτήρης, Βλασσοπούλου Μαρίτα, Σερεφίδης Παναγιώτης

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 11:15 και 15:00
Εισιτήριο: 10 ευρω