Βροχή αστέρων στην Επίδαυρο!

02.02.2009
Ο Ιθαν Χοκ, η Ελεν Μίρεν, ο Σαμ Μέντες και πολλοί άλλοι διάσημοι σταρ του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, γνωστοί μας από την κινηματογραφική οθόνη, αλλά και με πλούσια θεατρική παρουσία, θα δώσουν ηχηρό "παρών" το καλοκαίρι που μας έρχεται στην Επίδαυρο!
Ο Ιθαν Χοκ, η Ελεν Μίρεν, ο Σαμ Μέντες και πολλοί άλλοι διάσημοι σταρ του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, γνωστοί μας από την κινηματογραφική οθόνη, αλλά και με πλούσια θεατρική παρουσία, θα δώσουν ηχηρό "παρών" το καλοκαίρι που μας έρχεται στην Επίδαυρο! Όχι, δεν πρόκειται ούτε για πρωταπριλιάτικο αστείο ούτε για όνειρα θερινής νυκτός. Είναι η πραγματικότητα που θα έχουν την τύχη να ζήσουν όσοι σπεύσουν στο αρχαίο αργολικό θέατρο τα φετινά Επιδαύρια.

Η Ελεν Μίρεν, τιμημένη με Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου το 2006 για την ερμηνεία της στη «Βασίλισσα», με δυο βραβεία ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Κανών, τέσσερα βρετανικά κινηματογραφικά ΒΑFΤΑ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα βραβεία Έμι, θα ενσαρκώσει τη «Φαίδρα» στην ομώνυμη τραγωδία του Ρακίνα με το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας.

Η παράσταση θα κάνει την πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 9 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Νίκολας Χάιτνερ, με τον Ντόμινικ Κούπερ (για όσους δεν τον γνωρίζετε, είναι ο Σκάι, ο νεαρός αρραβωνιαστικός της «κόρης» της Μέριλ Στριπ, στο κινηματογραφικό «Μamma Μia») στο ρόλο του Ιππολύτου και την Μάργκαρετ Τάιζακ στο ρόλο της τροφού Οινώνης.
Η τραγωδία θα παρουσιαστεί στη μετάφραση- προσαρμογή του Αγγλου Εθνικού Ποιητή Τεντ Χιουζ.

Στις 21 και 22 Αυγούστου, η αυλαία των Επιδαυρίων θα πέσει με άλλο ένα "βαρύ" πυροβολικό λαμπερών αστέρων να πλημμυρίζει το αρχαίο θέατρο. Ο Ιθαν Χoκ και η Ρεμπέκα Χολ -η γλυκιά Βίκι στο «Vicky, Cristina, Βarcelona» του Γούντι Αλεν και κόρη του σκηνοθέτη σερ Πίτερ Χολ- θα πρωταγωνιστήσουν στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ ενσαρκώνοντας τον Αυτόλυκο και την Ερμιόνη αντίστοιχα. Τα σκηνοθετικά ηνία της παράστασης θα κρατήσει ο διάσημος σκηνοθέτης Σαμ Μέντες τιμημένος με Οσκαρ σκηνοθεσίας για το «Αmerican Βeauty», που φέτος έφερε στην μεγάλη οθόνη τον "Δρόμο της Επανάστασης" με τη σύζυγό του Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σημειώστε πως στην παράσταση θα πρωταγωνιστήσουν άλλα τέσσερα ακόμα μεγάλα ονόματα του βρετανικού και του αμερικανικού θεάτρου οι Σάιμον Ράσελ Μπιλ (Λεόντιος), Σινάιντ Κιούσακ (Παυλίνα), Ρίτσαρντ Ιστον (Γέρος Βοσκός και Χρόνος) και Τζος Χάμιλτον (Πολύξενος).

Γ.Ο