140 έργα από αποφοίτους της Σχολής Καλών Τεχνών

03.02.2009
Την καθιερωμένη έκθεση αποφοίτων της παρουσιάζει, από σήμερα και για έναν μήνα, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής».

Την καθιερωμένη έκθεση αποφοίτων της παρουσιάζει, από σήμερα και για έναν μήνα, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής».

Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει έργα περίπου 140 αποφοίτων του 2006-2007. Πρόκειται για τις διπλωματικές εργασίες τις οποίες χαρακτηρίζει μια «μεγάλη ποικιλία εικαστικών προσεγγίσεων, πλουραλισμός απόψεων, ένα πρόσωπο της σχολής χωρίς δογματισμούς», σύμφωνα με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη.

Η φετινή έκθεση αποφοίτων θα είναι αυτή από την οποία θα επιλεγεί το έργο γλυπτικής που θα κερδίσει για πρώτη φορά το Βραβείο Γιώργου Ζογγολόπουλου, το οποίο θεσπίζει το ομώνυμο Ιδρυμα, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.

Η ΑΣΚΤ διαθέτει μια τεράστια πινακοθήκη έργων των αποφοίτων της (περίπου 6.000), αφού κάθε φοιτητής αφήνει αποφοιτώντας κι ένα έργο του. Αυτόν τον θησαυρό, που έχει ψηφιοποιήσει μέχρι τους αποφοίτους του 1980, θέλει η Σχολή να παρουσιάζει μόνιμα.

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης ανέφερε χθες, με την ευκαιρία της έκθεσης, ότι σκοπεύει να ζητήσει από τον υπουργό Πολιτισμού την αξιοποίηση γι αυτόν τον σκοπό του κτιρίου Τσαούσογλου.

Στα σχέδια της ΑΣΚΤ είναι η μεταφορά της πρυτανείας από την Πατησίων στην Πειραιώς, αλλά δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, η δημιουργία βιβλιοθήκης, αλλά η υπόθεση καθυστερεί λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο, και βέβαια η τελετή αναγόρευσης του διεθνούς Γιάννη Κουνέλη σε επίτιμο διδάκτορα της ΑΣΚΤ που τελικά προγραμματίζεται για τις 26 Φεβρουαρίου.