Ο χορός της μοναχικής καρδιάς στο Εθνικό

06.02.2009
«Ο χορός της μοναχικής καρδιάς Cannabis indica-patria grαeca». Μια διαφορετική, ποιητική αλλά και συγχρόνως ανατρεπτική προσέγγιση στο θέμα του ξένου, της ζωής μακριά από την πατρίδα, της αναζήτησης ταυτότητας σε ένα διαφορετικό τόπο στο καινούργιο έργο του Ακύλλα Καραζήση στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας - Α’ Σκηνή από τις 21 Φεβρουαρίου.
«Ο χορός της μοναχικής καρδιάς. Cannabis indica-patria grαeca». Μια διαφορετική, ποιητική αλλά και συγχρόνως ανατρεπτική προσέγγιση στο θέμα του ξένου, της ζωής μακριά από την πατρίδα, της αναζήτησης ταυτότητας σε ένα διαφορετικό τόπο στο καινούργιο έργο του Ακύλλα Καραζήση στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας - Α’ Σκηνή από τις 21 Φεβρουαρίου.

"Την ώρα που το Toyota διασχίζει τις κορδέλες του ορεινού όγκου των Άλπεων, ο ήρωας μας αγνοεί ότι: θα λείψει πάρα πολλά χρόνια, δεν θα παντρευτεί στα ξένα, θα περάσει αμέτρητα βράδια στο Stammtisch μια ταβέρνα με φόντο γύψινους κίονες και πλαστικά σταφύλια. Υποπτεύεται μόνο ότι θα πίνει και θα χορεύει μέχρι το πρωί και θα ξυπνάει μεσημέρι", αναφέρει ο Ακύλλας Καραζήσης για την υπόθεση του έργου.


Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
Σκηνικά: Ζυλιέτ Ζανκλώντ
Κοστούμια: Κάτριν Κρούμπαϊν
Μουσική: Λόλα Τότσιου
Κίνηση: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθός σκηνοθέτη / δραματουργική συνεργασία: Μαριλένα Ρασιδάκη
Παίζουν: Ευθύμης Θέου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Κοζομπόλης, Θεανώ Μεταξά, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ζωή Σιλλάτ, Μαρία Σκουλά, Γιώργος Τζαβάρας
Πιάνο παίζει η Λόλα Τότσιου


Προ-παράσταση: 20/02/2009

Κρατήσεις θέσεων και πωλήσεις εισιτηρίων στα τηλέφωνα 210. 3455020, 210 3305074, 210 7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr