"Ολεάννα" στο Θέατρο Πορεία

11.01.2005
Το έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, "Ολεάννα" φιλοξενείται στο θέατρο Πορεία αυτό το χειμώνα.
Το έργο: Το "Ολεάννα" είναι η τραγική ιστορία μιας κλιμακωτής σύγκρουσης μεταξύ ενός καθηγητή πανεπιστημίου και μιας φοιτήτριάς του. Ο Τζον βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του και παρά τα δικά του προσωπικά προβλήματα δέχεται να βοηθήσει την Κάρολ να περάσει το μάθημά του. Μετά από μία συνάντησή τους, αριστοτεχνικά φτιαγμένη και αρκούντως διφορούμενη από το συγγραφέα, ο Τζον βρίσκεται κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση και γενικότερα για ηθική παρεκτροπή από τη φοιτήτρια του, η οποία, αρπάζοντας τη μοναδική ευκαιρία για εξουσία που της δίνεται, διεκδικεί αποκατάσταση της αδικίας.

  

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Το έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, "Ολεάννα" φιλοξενείται στο θέατρο Πορεία αυτό το χειμώνα.
Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τάρλοου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαργαρίτας Χατζηϊωάννου, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.
Πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και η Γιάννα Παπαγεωργίου.


Τι μας άρεσε:
-
Το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, ένα έργο για την ανθρώπινη φύση, για τις πράξεις στις οποίες προβαίνουμε όταν βρισκόμαστε σε απόγνωση, για τα φοβερά πράγματα τα οποία είμαστε ικανοί να κάνουμε και για την ατέρμονη αναζήτηση του ανθρώπου για εξουσία. Αφορμή για το έργο αυτό στάθηκε η σεξουαλική παρενόχληση και η πολιτική ορθότητα της τότε εποχής, η οποία βέβαια είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο.
- Ο Δημήτρης Τάρλοου στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα κατάφερε να προσεγγίσει επιτυχώς ένα ομολογουμένως δύκολο έργο. Μας άρεσε γιατί σεβάστηκε το κείμενο και ανέδειξε το λόγο του Ντέιβιντ Μάμετ, χωρίς να καταφύγει σε εύκολα κλισέ και υστερισμούς.
- Η ερμηνεία των δύο πρωταγωνιστών και η μεταξύ τους χημεία. Πολύ καλός ήταν ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, που κατόρθωσε να κρατήσει τις "εύθραυστες" ισορροπίες στο ρόλο του καθηγητή που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε μια φοιτήτρια που εξαπολύει εναντίον του αβάσιμες κατηγορίες.
- Το ανατρεπτικό σκηνικό της παράστασης που καταλαμβάνοντας ένα μικρό μέρος της σκηνής "ανάγκασε" το βλέμμα μας να εστιάσει στη δράση των δύο πρωταγωνιστών και οι εναρμονισμένοι με την ατμόσφαιρα του έργου φωτισμοί.



Σε ποιον απευθύνεται: Σε όλους!


 

 

Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Το θέατρο Πορεία είναι αρκετά μεγάλο και δεν πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα εισιτήρια. Όσον αφορά στο παρκάρισμα, το θέατρο βρίσκεται στην πλατεία Βικτωρίας, οπότε αν δεν είσαστε διατεθειμένοι να πληρώσετε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ, χρησιμοποιείστε το μετρό που κάνει εκεί στάση!

Παραστάσεις:
Τετάρτη - Σάββατο: 21.15
Κυριακή: 19.30

Εισιτήριο:
Γενική είσοδος: 18 ευρώ
Φοιτητικό: 13 ευρώ
Κάθε Πέμπτη (γενική είσοδος): 10 ευρώ

Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου