Αντίο Ντίνα...

17.02.2005
Ένας δικός μας άνθρωπος, η Ντίνα Βασιλάκου, έφυγε απρόσμενα το βράδυ της Τετάρτης από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών.
Ένας δικός μας άνθρωπος, η Ντίνα Βασιλάκου, έφυγε απρόσμενα το βράδυ της Τετάρτης από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών.
Ήταν άνθρωπος του λόγου και της ψυχής και σε όλη της τη ζωή υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με τους κανόνες της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς. Το χαμόγελό, η σεμνότητα, η σοβαρότητα και η αξιοπρέπειά της είναι μερικά μόνο στοιχεία που την χαρακτήριζαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της.
Από τους πρωτεργάτες της επανέκδοσης του "Έθνους", η Ντίνα Βασιλάκου ήταν από τους ανθρώπους που κοσμούσαν την δημοσιογραφική οικογένεια.

Η κηδεία της έγινε την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών (ΙΚΑ Περιστερίου).

Η Ντίνα Βασιλάκου γεννήθηκε στις 12/11/1954 στην Αθήνα.
Πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος τμήματος γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Λοζάννης, υπήρξε διακεκριμένη δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 1977 ανέλαβε την επιμέλεια σύνταξης του «Χρηστικού Λεξικού» των Εκδόσεων Τολίδη, ενώ από το 1978 ώς το 1981 είχε την επιμέλεια ύλης στην έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

Το 1981, και μέχρι το 1994, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Έθνος» ως υπεύθυνη αρχικά του μουσικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια και του τηλεοπτικού τμήματος της εφημερίδας. Στο χρονικό διάστημα 1984 ? 1992 συνεργάστηκε με το περιοδικό «Εικόνες» σε μουσικά και τηλεοπτικά θέματα, ενώ από το 1990 έως και το 1992 είχε την επιμέλεια και της κινηματογραφικής σελίδας του περιοδικού.

Το 1994 ανέλαβε υπεύθυνη του μουσικού και τηλεοπτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ενώ το 1996 ώς το 1999 είχε την ευθύνη και του καλλιτεχνικού τμήματος της εφημερίδας. Από το 1995 ώς και σήμερα, ήταν υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ από το 2001 ανέλαβε παράλληλα και το Γραφείο Τύπου του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού που διοργάνωσε την Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

Στο πλαίσιο της παράπλευρων δραστηριοτήτων της, είχε παρακολουθήσει σεμινάρια φιλοσοφίας της Μουσικής και Μουσικολογίας, ενώ υπήρξε και μέλος της χορωδίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1972 ? 1978).

Είχε δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Κωνσταντίνο.