"Πήτερ Γκράιμς" από τη Λυρική Σκηνή

12.04.2005
Η Λυρική Σκηνή ανεβάζει ,στις 17 Απριλίου 2005, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, την όπερα του Μπέντζαμιν Μπρίτεν «Πήτερ Γκράιμς».

Η Λυρική Σκηνή ανεβάζει ,στις 17 Απριλίου 2005, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, την όπερα του Μπέντζαμιν Μπρίτεν «Πήτερ Γκράιμς». Η υπόθεση περιγράφει τη ζωή σ’ ένα ψαροχώρι κι αναφέρεται ιδιαίτερα στη σκοτεινή φιγούρα του ψαρά Πήτερ Γκράιμς και τη σχέση του με τους συντοπήτες του.

Ο εσωστρεφής ψαράς, θύμα μιας κοινωνίας που δεν μπορεί να καταλάβει και να αποδεχθεί το διαφορετικό, απρόβλεπτος και απόμακρος σαν χαρακτήρας, κάνει την κάθε άλλο παρά αναμάρτητη τοπική κοινωνία, να τον υποπτεύεται για την κακοποίση και τελικά για το φόνο των δύο παραγιών του. Ένοχος ή απλώς μην αντέχοντας τις φήμες, ο Γκράιμς ακολουθεί την συμβουλή που του δίνεται και αυτοκτονεί. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Σάντλερς Γουέλς του Λονδίνου, τον Ιούνιο του 1945 κι έκτοτε διαγράφει μια λαμπερή τροχιά στις σπουδαιότερες σκηνές του κόσμου.

Σκηνοθεσία : Πωλ Κάρραν

Μουσική διεύθυνση : Άλκης Μπαλτάς

Υλοποίηση σκηνοθεσίας : Κάθριν Ουόλσον

Σκηνικά-κοστούμια : Σέρτζιο Ντ’ Όρμο

Διεύθυνση χορωδίας : Φανή Παλαμίδη

Φωτισμοί : Κλαούντιο Σμιτ

Οι παραστάσεις έχουν οριστεί για τις 17, 20, 22 και 24 Απριλίου.