Γυμνές... στο Βερολίνο!

08.04.2005
Εκατό γυναίκες ηλικίας από 18 έως 65 χρόνων φορώντας μόνο ένα διαφανές καλσόν, στην ουσία γυμνές, εκθέτουν τα σώματα τους σε γκαλερί του Βερολίνου για τις ανάγκες μιας μονοήμερης έκθεσης. Τα 100 γυμνά μοντέλα στέκονται, γονατίζουν ή κάθονται στο πάτωμα της New National Gallery μπροστά σε μια ομάδα δημοσιογράφων.
Εκατό γυναίκες ηλικίας από 18 έως 65 χρόνων φορώντας μόνο ένα διαφανές καλσόν, στην ουσία γυμνές, εκθέτουν τα σώματα τους σε γκαλερί του Βερολίνου για τις ανάγκες μιας μονοήμερης έκθεσης.

Τα 100 γυμνά μοντέλα στέκονται, γονατίζουν ή κάθονται στο πάτωμα της New National Gallery μπροστά σε μια ομάδα δημοσιογράφων. Οι περαστικοί σταματούν και κοιτούν από τα παράθυρα με περιέργεια.

"Είναι προκλητικό και επιθετικό θέαμα για το κοινό", δήλωσε η Βανέσα Μπίκροφτ καλλιτέχνης ιταλικής καταγωγής από τη Νέα Υόρκη, η οποία πρόσθεσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση του είδους. "Δεν είναι ευχάριστο, δεν είναι αισθησιακό και δεν είναι όμορφο", δήλωσε η Μπίκροφτ. " Τα μοντέλα δεν φορούν τίποτα, ούτε παπούτσια, δεν είναι μακιγιαρισμένες, ούτε καν χτενισμένες. Εκείνο που θέλω να δω είναι εάν μπορούν να αποτελέσουν ένα πορτραίτο, ένα ανθρώπινο πορτραίτο και να μην είναι απλά αντικείμενα" πρόσθεσε η Μπίκροφτ.

Οι γυναίκες θα μείνουν στις θέσεις τους σήμερα επί τρεις ώρες με μια κυκλική περιοχή στο κέντρο του μουσείου. Στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να μιλούν ή να κοιτάζουν στα μάτια η μία την άλλη και πρέπει να μείνουν ακίνητες, όσο μπορούν.