Θησαυροί του Μουσείου Μπενάκη στην Αυστραλία

20.04.2005
Στις 4 Μαΐου 2005 ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας και υπουργός πολιτισμού κύριος Bob Carr, και ο υφυπουργός πολιτισμού της Ελλάδας κύριος Πέτρος Τατούλης, θα εγκαινιάσουν στο Powerhouse Museum του Σίντνεϊ την έκθεση «Greek Treasures from the Benaki Museum in Athens?, που προορίζεται για τρία σημαντικά Μουσεία της Αυστραλίας.

Στις 4 Μαΐου 2005 ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας και υπουργός πολιτισμού κύριος Bob Carr, και ο υφυπουργός πολιτισμού της Ελλάδας κύριος Πέτρος Τατούλης, θα εγκαινιάσουν στο Powerhouse Museum του Σίντνεϊ την έκθεση "Greek Treasures from the Benaki Museum in Athens", που προορίζεται για τρία σημαντικά Μουσεία της Αυστραλίας.

Μετά από την έκθεση που οργάνωσε το έτος 2000 το Υπουργείο Πολιτισμού με τίτλο «1000 Years of the Olympic Games. Treasures of Ancient Greece.», στο Σίντνεϊ, η έκθεση αυτή του Μουσείου Μπενάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη ελληνική πολιτιστική παρουσία στην Αυστραλία. Η εν λόγω έκθεση εντάσσεται σ’ ένα κύκλο εντατικών προσπαθειών για τη διάδοση των μηνυμάτων του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και αναμένεται με ενθουσιασμό από τον ελληνισμό της διασποράς.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Powerhouse Museum, όπου ο κύριος Άγγελος Δεληβορριάς θα έχει τη ευκαιρία να παρουσιάσει το σύνολο των συλλογών και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος. Μετά το Σίντνεϊ, όπου θα βρίσκεται ως τις 4 Σεπτεμβρίου, η έκθεση θα μεταφερθεί στο Museum Victoria της Μελβούρνης (20.9.2005 έως 31.1.2006) και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Αυστραλία με τελικό σταθμό το Museum of Western Australia του Περθ (1.3 έως 30.6.2006)