Πήτερ Μπρουκ και Πατρίς Σερό στην Αθήνα!

22.04.2005
Μισέλ Πικολί, Πήτερ Μπρουκ, Πατρίς Σερό συναντούν για πρώτη φορά το Αθηναϊκό κοινό με αριστουργήματα της Ρώσικης λογοτεχνίας.

Μισέλ Πικολί, Πήτερ Μπρουκ, Πατρίς Σερό συναντούν για πρώτη φορά το Αθηναϊκό κοινό με αριστουργήματα της Ρώσικης λογοτεχνίας.
Δύο παραγωγές που μάγεψαν κοινό και κριτικούς το 2004 - 2005. Ο μεγάλος Πήτερ Μπρουκ σκηνοθετεί το μεγάλο Μισέλ Πικολί. Ο μεγάλος Πατρίς Σερό, σκηνοθέτης του θρυλικού Ring του Μπαιρόιτ, της Βασίλισσας Μαργκό, της Φαίδρας παρουσιάζει ένα Μεγάλο Έργο.

Αναλυτικότερα:

Τι:
«Το χέρι σου σφιχτά μες στο δικό μου» της Κάρολ Ροκαμόρα. Από την αλληλογραφία του
Άντον Τσέχωφ με την Όλγα Κνίπερ.
Πότε: 11 - 15 Μαΐου 2005,
Ώρα:  21.OO
Που: Θέατρο Ιλίσια - Ντενίση

Θεατροποιημένη μορφή της αλληλογραφίας της Όλγα Κνίπερ και του Άντον Τσέχωφ, όταν εκείνος περνούσε τον χειμώνα στη Γιάλτα και εκείνη ηθοποιός, έπαιζε και έκανε πρόβες στα έργα του.
«Πόσο η αγάπη τρέφεται από την απουσία;
Το 1898 ο Άντον Τσέχωφ και η Όλγα Κνίπερ συναντώνται και ερωτεύονται. Τον περισσότερο καιρό ζουν χωριστά. Ο Τσέχωφ ταξίδευε νότια για λόγους υγείας και η Όλγα έπαιζε στις παραστάσεις των έργων του στη Μόσχα υπό την σκηνοθεσία του Στανισλάφσκι.
Η αγάπη τους αναπτύσσεται και ανθεί μέσα από τα γράμματα που ανταλλάσσουν μέχρι το θάνατο του συγγραφέα.
Η παράσταση είναι η θεατρική παρουσίαση της αλληλογραφίας τους. Τα 412 γράμματα είναι γεμάτα χιούμορ, επιθυμία, λαχτάρα και θλίψη και αποτελούν μια διεισδυτική ματιά στα πρώτα έργα του Τσέχωφ.
Σκηνοθετημένη από τον μεγάλο Πήτερ Μπρουκ η παράσταση αποτελεί όχι μόνο μία σπουδαία στιγμή στην ιστορία του θεάτρου αλλά εμπεριέχει το γνωστό συναίσθημα του πόθου, χαρακτηριστικό στα έργα του Τσέχωφ.»

Θεατρική Προσαρμογή:
Μαρί-Ελέν Ετιέν
Σκηνοθεσία: Πήτερ Μπρουκ
Σκηνικά- Κοστούμια: Χλόη Ομπολένσκι
Φωτισμοί: Φιλίπ Βιαλάτ
Μετάφραση- Υπερτιτλισμός: Λουίζα Μητσάκου, Γιάννης Παπαδάκης
Πρωταγωνιστούν: Όλγα Κνίπερ: Νατάσα Πάρι, Άντον Τσέχωφ:Μισέλ Πικολί 

Τι: «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Πότε: 19 - 20 Μαΐου 2005
Ώρα 21.ΟΟ
Που: Θέατρο Ιλίσια - Ντενίση

Ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός Πατρίς Σερό, του θρυλικού Ring του Μπάιροϊτ, της Βασίλισσας Μαργκό, της Φαίδρας, παρουσιάζει το «Υπόγειο», κείμενο σταθμό στην παγκόσμια λογοτεχνία.

«.. Χρειάζεται μεγάλη ενέργεια για να διαβάσεις ειδικά Ντοστογιέφσκι. Είναι σαν άθληση. Μου κάνει πολύ καλό να διαβάζω το Υπόγειο, γιατί με απελευθερώνει να μιλώ για τόσο φοβερά πράγματα μέσα σε μια ώρα. Ξυπνώ τους δαίμονές μου και μετά τους σκοτώνω», Πατρίς Σερό.
Ο Μισέλ Πικολί, ο ηθοποιός των Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ρενέ Κλεμάν, Λουίς Μπουνιουέλ, Κλωντ Σοτέ, Κλωντ Σαμπρόλ, Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο βραβευμένος με τη Χρυσή Άρκτο του Βερολίνου, Πατρίς Σερό, το τρομερό παιδί του Μπαϊρόιτ, ο σκηνοθέτης της Βασίλισσας Μαργκό, (Ιζαμπέλ Ατζανί), της Παρισινής θεατρικής επιτυχίας Φαίδρας και ο Πήτερ Μπρουκ συναντούν το αθηναϊκό κοινό όλοι μαζί για πρώτη φορά το Μάιο του 2005.

Γαλλική προσαρμογή: Αντρέ Μάρκοβιτς
Φωτισμοί : Patrice Chéreau(Πατρίς Σερό)
Μετάφραση - Υπερτιτλισμός: Λουίζα Μητσάκου, Γιάννης Παπαδάκης

Τα έργα θα έχουν Ελληνικούς υπέρτιτλους.