"Ασυλλόγιστος" με τον Βασίλη Τσιβιλίκα: Οι νικητές!

09.05.2005
Η παράσταση «Ο Ασυλλόγιστος» του Μολιέρου παρουσιάζεται στο Θέατρο Περοκέ για δεύτερη χρονιά ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι με το Βασίλη Τσιβιλίκα στο ρόλο του Μασκαρέλου.
Η παράσταση "Ο Ασυλλόγιστος" του Μολιέρου παρουσιάζεται στο Θέατρο Περοκέ για δεύτερη χρονιά ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι με το Βασίλη Τσιβιλίκα στο ρόλο του Μασκαρέλου.
Ο Ασυλλόγιστος είναι το πρώτο έργο του Μολιέρου και ίσως η μεγαλύτερη φάρσα όλων των εποχών, γιατί συγκεντρώνει όλα τα ευρήματα, τα τεχνάσματα την πονηρία, και την μεθοδολογία της Comedia de l’arte, την οποία σπούδασε καλά ο Μολιέρος περιοδεύοντας με ένα θίασο για πολλά χρόνια.

Τα ονόματα αυτών που κέρδισαν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση είναι τα εξής:

Τετάρτη 25 Μαΐου
Pantelis Kollias, Κλειδαράς Γρηγόριος, Αντωνίου Ευάγγελος, Χρήστος Παπαγεωργίου, Μεσσαριτάκης Μάνος
Πέμπτη 26 Μαΐου
Αννα Μουζάκη, Μαρία Φελέκου, Κωνσταντίνα Καλταμπάνη, Χαντζής Αναστάσιος, Ιωάννα Θεοδωρίδου
Παρασκευή 27 Μαΐου
Αρμακόλλα Αιμιλία, Μπινιχάκης Εμμανουήλ, Βαρδάκου Ελισάβετ, Σταματία Χατζηαναστασίου, Κονταξής Τάσος
Σάββατο 28 Μαΐου (απογευματινή)
Νταντάμη Αμαλία, Όλγα Παπαχαραλάμπους, Έλλη Μπενετάτου, Ρόκου Καλλιόπη, Καλομοίρη Βιβή
Σάββατο 28 Μαΐου (βραδινή)
Κανελλέα Ρεβέκκα, Ρουγγέρη Άλκηστις, Ψαρρά Μαρί- Λουίζα, Χριστίνα Κοταδήμα, Τριανταφύλλου Χριστίνα,
Κυριακή 29 Μαΐου
Θωμογλου Ευαγγελία, Anastasia Markou, Αναστασία Μπλέτσα, Σεβαστός Ερμόλαος, Μπελέκα Γεσθημανή

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail για τον τρόπο που θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους

Ηθοποιός και ο ίδιος θέλησε να καταπλήξει με την πρώτη του εμφάνιση ως συγγραφέας στο Παρίσι, πράγμα που το πέτυχε. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα δύο νεαρών αρχοντόπουλων για μια αγνώστου καταγωγής κοπέλα που είναι κλεισμένη στο σπίτι ενός άλλου άρχοντα της πόλης. Στην διαμάχη τους οι δύο νεαροί βάζουν μεσάζοντα τον υπηρέτη του ενός, τον Μασκαρέλο, ρόλος που σφράγισε με το όνομά του όλους τους «μασκαράδες». Έκτοτε ζεί για να πληρώνεται και να διασκεδάζει, αναστατώνει όλη την πόλη, άρχοντες και λαϊκούς προκειμένου να φέρει εις πέρας τα σχέδια του.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος μετέφερε το έργο στην Ελλάδα, σε μια εποχή αρκετά κοντινή και γνωστή μας, περίπου στο 1900 και όπως χαρακτηριστικά γράφει ‘κάπου στο Αιγαίο’. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους άλλους συντελεστές της παράστασης να κάνουν τη δράση πολύ γνώριμη στο σύγχρονο θεατή, αφού διαδραματίζεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον όπου κινούνται Έλληνες καταρχή λαϊκοί ή φαναριώτες, Τούρκοι μπέϊδες, Εβραίοι και Αρμένιοι έμποροι, Ιταλοί λοχαγοί, Ρώσσοι Εμιγκρέδες κ.λ.π. Φυσικά οι αναγχρονισμοί με αναφορές στη σημερινή εποχή κατά το πρότυπο των Αριστοφανικών παραστάσεων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Αυτό το καλοκαίρι ο Ασυλλόγιστος θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Περοκέ την Πέμπτη 12 Μαϊου όπου και θα παιχτεί για 4 εβδομάδες.
Στη συνέχεια θα εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα Θεατρικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση : Κώστας Γεωργουσόπουλος
Σκηνοθεσία : Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά : Γιάννης Ματαράγκας
Κοστούμια : Αννα Μαχαιριανάκη

Πρωταγωνιστούν: Τσιβιλίκας Βασίλης, Οδυσσέας Σταμούλης, Τζώνης Θεοδωρίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαίρη Βλουτή, Μάκης Αρβανιτάκης, Γιάννης Κατσάμπας, Γιώργος Λαμπάτος, Στέλιος Καλαθάς, Κέλλυ Καράνταη, Γιάννος Θεοδούλου

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Δευτέρα- Τρίτη: Αργεί
Τετάρτη- Πέμπτη - Παρασκευή : 22.00
Σάββατο : 19.00 (Λαϊκή Απογευματινή) και 22.00
Κυριακή : 20.30

Τιμή Εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος : 20 ευρώ
Λαϊκή Απογευματινή : 15 ευρώ
Φοιτητικό/ Μαθητικό : 15 ευρώ