"Οι δικές σας ιστορίες" από τους Playback!

09.05.2005
Οι "Playback" και ο σκηνοθέτης- συντονιστής της Λάμπρος Γιώτης σας καλούν να περάσετε μια ιδιαίτερη βραδιά μέσα στο Μάιο, λέγοντας ιστορίες από τη ζωή σας, ακούγοντας ιστορίες άλλων και βλέποντας τις ιστορίες αυτές στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Οι "Playback" και ο σκηνοθέτης- συντονιστής της Λάμπρος Γιώτης σας καλούν να περάσετε μια ιδιαίτερη βραδιά μέσα στο Μάιο, λέγοντας ιστορίες από τη ζωή σας, ακούγοντας ιστορίες άλλων και βλέποντας τις ιστορίες αυτές στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου - Δώμα, Κυριακές (15/5, 22/5 και 29/5) Δευτέρες (16/5, 23/5 και 30/5) και Τρίτες (17/5, 24/5 και 31/5) στις 9.30 το βράδυ.

Η παράσταση "Playback"- ένα δρώμενο με τη συμμετοχή του κοινού- θα είναι διαφορετική κάθε βράδιά αλλά πάντα ανοικτή στις δικές σας ιστορίες. Αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει μέσα από αυτοσχεδιασμούς ιστορίες από τη ζωή σας. Οι αυτοσχεδιασμοί περιλαμβάνουν ήχους, κίνηση, διάλογο, χρήση αντικειμένων, μουσική, τραγούδι.

Το θέατρο Playback συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τις τεχνικές που προκύπτουν από τη δραματοθεραπεία, το ψυχόδραμα και το κοινωνικό θέατρο. Το έργο της παράστασης δεν είναι προκατασκευασμένο. «Γράφεται» κάθε φορά από τους θεατές και είναι διαφορετικό σε κάθε παράσταση, ανάλογα με αυτά που θέλουν να μοιραστούν οι θεατές με τη βοήθεια του συντονιστή. Οτιδήποτε - ένα αντικείμενο, μια λέξη, μια φράση - μπορεί να έχει μια ιστορία να μας πει, να κρύψει ή να φανερώσει... Στην παράσταση που θα φτιάξουμε μαζί μπορούμε να δούμε απλά καθημερινά περιστατικά, γεγονότα από την επικαιρότητα, μέχρι μεγαλύτερες ιστορίες, κωμικές ή δραματικές ή ακόμα και όνειρα, επιθυμίες ή τραγούδια.

Το θέατρο Playback είναι ένα εργαλείο θεατρικού πειραματισμού που προκαλεί τη σχέση ηθοποιών-θεατών, ως δρώντα μέλη ενός θεάματος που ανακαλεί μνήμες και δίνει υπαρξιακό νόημα την συλλογική ανθρώπινη εμπειρία.

Η ομάδα "Playback Ψ" συστάθηκε τον Οκτώβριο 2004 και αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές και ... ψυχοθεραπευτές!

Σκηνοθεσία - Συντονισμός: Λάμπρος Γιώτης
Σκηνογραφία: Ερωφίλη Πολιτοπούλου
Μουσική: Σεραφείμ Τσοτσώνης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Βαμβακά, Γόνη Λούκα, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μπέγιογλου, Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Κλαίρη Χριστοπούλου.

Τιμή εισιτηρίου:
15 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: εξαρτάται από σας...

Πρόκειται για μια παράσταση που τη φτιάξουμε μαζί! Ποιά ιστορία σας θέλετε να παίξουμε;