Ο δρόμος για την Ομόνοια

17.05.2005
Το φθινόπωρο του 1999 ο Τόμι, ο Τίμοθι και άλλοι επτά άνθρωποι έπεσαν πυροβολημένοι στους δρόμους γύρω απ’ την Ομόνοια. Ήταν «ξένοι» και το θέμα έφυγε γρήγορα από τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία.

Το φθινόπωρο του 1999 ο Τόμι, ο Τίμοθι και άλλοι επτά άνθρωποι έπεσαν πυροβολημένοι στους δρόμους γύρω απ’ την Ομόνοια. Ήταν «ξένοι» και το θέμα έφυγε γρήγορα από τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία. Η Αθήνα όμως, η Ελλάδα ολόκληρη, συνεχίζει να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το ρατσισμό. Το βιβλίο γράφτηκε για όλα αυτά που έγιναν τότε, αλλά και για όλα αυτά που γίνονται σήμερα. Γράφτηκε για τα θύματα του κακού μας εαυτού που τσινάει με τους «ξένους». Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στον Τόμι και στον Τίμοθι.

Όλοι όσοι συνέβαλαν στην έκδοση (ο εκδότης, οι συγγραφείς, οι δημοσιογράφοι, η φωτογράφος, ακόμη και οι τεχνικοί οι οποίοι βοήθησαν στην παραγωγή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ) συμφώνησαν να εργαστούν δωρεάν ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ και όλα τα χρήματα να αξιοποιηθούν προς όφελος του Τόμι και του Τίμοθι.για τα φάρμακά τους, το φαΐ τους, για ένα δωμάτιο πιο κοντά στον ήλιο. Εκείνο το φθινόπωρο κάποιος τους πυροβόλησε από πίσω. Αυτή την Άνοιξη κάποιοι θα σταθούν δίπλα τους και θα τους βοηθήσουν να συνείσουν το δρόμο τους. Όχι πια κυνηγημένοι.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βιβλίο στην προσπάθεια να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας σε αυτούς που άφησαν τις πατρίδες τους και ήρθαν «ξένοι» στη χώρα μας να ζήσουν και να εργαστούν. Στο βιβλίο δημοσιεύονται άρθρα και συνεντεύξεις ανθρώπων από το δημοσιογραφικό χώρο αλλά και από το χώρο των γραμμάτων, ενδεικτικά αναφέρουμε τους, Γιάννη Βαρβέρη, Σταύρο Θεοδωράκη, Έρση Σωτηροπούλου, Στέλιο Κούλογλου, Δημήτρη Νόλλα.

Εκδόσεις: Καστανιώτης

Τίτλος: Ο δρόμος για την Ομόνοια

Σελίδες: 184

ISBN 960-03-4037-4