"H Βάπτιση του Χριστού" του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στο Μουσείο Μπενάκη

13.05.2005
To Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται σήμερα το πολύτιμο απόκτημα του Δήμου Ηρακλείου, τον πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου « Η βάπτιση του Χριστού».

To Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται σήμερα το πολύτιμο απόκτημα του Δήμου Ηρακλείου, τον πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου « Η βάπτιση του Χριστού». Ο Δήμος Ηρακλείου, σε μια πρωτόγνωρη για Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης κίνηση, απέκτησε το έργο σε πλειστηριασμό του οίκου Christie’s του Λονδίνου στις 8 Δεκεμβρίου 2004.

Η «Βάπτιση του Χριστού» του Δήμου Ηρακλείου θα εκτεθεί στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη από την Πέμπτη 12 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαΐου. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στα εργαστήρια συντήρησης του Μουσείου και θα συντηρηθεί από ειδικευμένους στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου συντηρητές, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κ.Στέργιο Στασινόπουλο. Η συντήρηση του έργου μαζί με την ανάλυση της τεχνικής και των χρωστικών του θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Επιθυμία του Μουσείου είναι να εκτεθεί το έργο και μετά τη συντήρησή του για σύντομο διάστημα και πάλι στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, αλλά αυτή τη φορά δίπλα στα δύο έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που ανήκουν στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου : Τον Ευαγγελιστή Λουκά και την Προσκύνηση των Μάγων.