Μια διαφορετική παράσταση στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου!

20.05.2005
Μια διαφορετική παράσταση θα φιλοξενήσει στις 25 και 26 Ιουνίου το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου... Πρόκειται για την παρουσίαση της δουλειάς των τριτοετών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που υπό τη διδασκαλία του Δημήτρη Λιγνάδη θα παρουσιάσουν στο κοινό, ένα μέρος από τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη.
Μια διαφορετική παράσταση θα φιλοξενήσει στις 25 και 26 Ιουνίου το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου...
Πρόκειται για την παρουσίαση της δουλειάς των τριτοετών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που υπό τη διδασκαλία του Δημήτρη Λιγνάδη θα παρουσιάσουν στο κοινό, ένα μέρος από τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί για τους σπουδαστές της σχολής Εθνικού, την σκηνή του Ευριπίδη με τον Αισχύλο, που διαγωνίζονται για το βραβείο του καλύτερου...

Χαρακτηριστικά, ο Δημήτρης Λιγνάδης σημειώνει: "Η πρόθεση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή είναι να παρουσιάσει δουλειά του Εθνικού Θεάτρου και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Σκεφτήκαμε πως δεν υπάρχει πιο καλή ιδέα, από το να δώσουμε τη δυνατότητα στους σπουδαστές της Σχολής του Εθνικού, στους αυριανούς ηθοποιούς να παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς τους, μα και του ταλέντου τους, σ’ αυτόν τον όμορφο χώρο. Με βάση τη σκηνή από τους Βατράχους του Αριστοφάνη, όπου ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης διαγωνίζονται για το βραβείο του καλύτερου, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσουν με ποικίλους τρόπους αποσπάσματα από τα έργα των δύο ποιητών.
Θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά τελειώνοντας τη φοίτησή τους να δείξουν τη δουλειά τους στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.
Γι’ αυτό και ονομάστηκε, το πολυθέαμα αυτό, «Εξοδος», που σημαίνει το τέλος μιας τρίχρονης πορείας, δηλαδή την έξοδο των παιδιών στο επάγγελμα και γιατί όχι την έξοδο σε κάτι πιο σύγχρονο, πιο φρέσκο και πιο ελπιδοφόρο."

Στην παράσταση θα συμμετάσχει ο Γιώργος Βέλτσος. την επιμέλεια των κοστουμιών θα έχει η Κυριακή Τσίτσα, τους φωτισμούς θα φροντίσει ο Σάκης Μπιρμπίλης, ενώ τη μουσική επιμέλεια ο Γιώργος Χριστοδούλου.

Εθνικό Θέατρο
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
25 και 26 Ιουνίου, στις 21.00