Η φυλή των happy few

26.05.2005
"Εδώ και κάμποσο καιρό, πολύ με απασχολεί η φθορά των χαμένων λέξεων και εννοιών. Πάει αγκαζέ με τη φθορά των συγκινήσεων και των αισθημάτων, παντού γύρω μας, κυρίως μέσα στην καθημερινότητά μας. Η Ευγένεια, η Φιλία, ο Έρωτας, θαρρείς και έχουν εξοριστεί από τα εικοσιτετράωρά μας μέσα στη μεγαλούπολη."
"Εδώ και κάμποσο καιρό, πολύ με απασχολεί η φθορά των χαμένων λέξεων και εννοιών. Πάει αγκαζέ με τη φθορά των συγκινήσεων και των αισθημάτων, παντού γύρω μας, κυρίως μέσα στην καθημερινότητά μας. Η Ευγένεια, η Φιλία, ο Έρωτας, θαρρείς και έχουν εξοριστεί από τα εικοσιτετράωρά μας μέσα στη μεγαλούπολη. Παρέα με φίλους εκλεκτούς, βάλθηκα να αναζητώ τρόπους επιμήκυνσης των δευτερολέπτων, θέλησα με τους ομοίους μου κι αδελφούς μου να τραγουδήσω το τραγούδι που ξεγελάει το χρόνο, να μη ζήσω ούτε μια στιγμή μακριά από του έρωτος το νάμα. Αποκαταστήσαμε έτσι τη χαμένη τιμή των λέξεων, φορτωθήκαμε το ευχάριστο καθήκον να κάνουμε ξανά γοητευτικές τις ιδέες, χαθήκαμε ξανά και ξανά στο λαβύρινθο των συγκινήσεων, αποφασίσαμε να παίξουμε με την περιπέτεια της ποίησης και με την ποίηση της περιπέτειας [...]" Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

O Μπαμπασάκης χαρτογραφεί την πόλη, με πυξίδα τις αισθήσεις και τις παραισθήσεις ενός συγγραφέα. Καταγράφει τις μυστικές συνομιλίες του με τον Μπομπ Ντίλαν και τον Μαρσέλ Προυστ, τον Γκυ Ντεμπόρ και τον Χένρι Μίλερ. Μιλάει τη γλώσσα των αγαπημένων του νεκρών, αλλά διαλέγει τη ζωή που, απ' όσο γνωρίζει, ήταν, είναι και θα είναι "ωραία και εύκολη"! Ασπάζεται τα ήθη των happy few και εξακολουθεί να ερωτεύεται, σε πείσμα των καιρών.

Εκδόσεις Ηλέκτρα
Συγγραφέας: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Σελίδες: 160
ISBN: 960-88340-6-6