"Η Ωραία Κοιμωμένη" περιοδεύει!

16.06.2005
Tην κλασική ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης» παρουσιάζει tο Κρατικό Μπαλέτο της Οδησσού σε συνεργασία με το θέατρο Coronet σε περιοδεία στην Ελλάδα. Τριανταένα χορευτές αναβιώνουν επί σκηνής την «Ωραία Κοιμωμένη» σε μουσική του P.I. Tchaikovsky και χορογραφίες του Marius Petipa.
Tην κλασική ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης» παρουσιάζει tο Κρατικό Μπαλέτο της Οδησσού σε συνεργασία με το θέατρο Coronet σε περιοδεία στην Ελλάδα. Τριανταένα χορευτές αναβιώνουν επί σκηνής την «Ωραία Κοιμωμένη» σε μουσική του P.I. Tchaikovsky και χορογραφίες του Marius Petipa. Οι παραστάσεις ξεκινούν την 12η Ιουλίου από την Αλεξανδρούπολη και θα ακολουθήσει περιοδεία στις μεγάλες πόλεις και τα φεστιβάλ ολόκληρης της Ελλάδας.

Η «Ωραία Κοιμωμένη», γράφτηκε το 1890, και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και σαν το πρώτο επιτυχημένο έργο για μπαλέτο που συνέθεσε ο Tchaikovsky.Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή του μπαλέτου με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία- μια ιστορία αθωότητας που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, που εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.

Το μπαλέτο της Ωραίας Κοιμωμένης μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα εκτυλίσσεται και ζωντανεύει μέσα από ένα αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Tchaikovsky, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό.

Συντελεστές :
Μουσική: Tchaikovsky
Λιμπρέτο: E.M. Petipa, E.A. Chevolosky
Χορογραφία: Μορίς Πετιπά
Προσαρμογή: B.H. Troshenko
Βασισμένο στο παραμύθι του Σαρλ Περρό.